AcasăNewsPrognoza meteo: Sfarsit de saptamana canicular!

Prognoza meteo: Sfarsit de saptamana canicular!

Meteorologii au in sfarsit vesti mai bune. Dupa avertizarile de precipitatii si inundatii, se pare ca finalul de saptamana va fi unul insorit, ploile facandu-si aparitia din ce in ce mai rar, in timp ce soarele castiga teren.

Vineri, vremea va fi calduroasa. Va fi soare si cativa doar cativa nori se vor zari, mai ales dupa-amiaza, in Banat, Crisana, Oltenia, precum si la munte si doar cu totul izolat in rest. Este posibil totusi sa cada grindina. Vantul se agita prin sud-est, dar fara prea multe sanse sa domoleasca arsita, maximele termice ajungand pana la 34 de grade in estul teritoriului, plecand de la 28 de grade in depresiuni, in sudul litoralului si in Subcarpatii Getici.

In Capitala, vremea va fi calduroasa, cu 32…33 de grade la umbra, iar vantul este ceva mai sprinten.

Sambata, vremea va fi calduroasa, izolat caniculara in orele dupa-amiezii la campie, cand termometrele vor arata la umbra 35, posibil 36 de grade in regiunile estice, dar si in cele vestice si mai ales nord-vestice. Se arata soarele, dar dupa-amiaza si seara, va fi umbrit de nori ce vor lasa averse, insotite de descarcari electrice, pe arii restranse in Moldova, Transilvania, Muntenia, precum si in zonele de munte si doar izolat in rest. Vor fi conditii de grindina si pentru cantitati insemnate de apa. Vantul are unele rabufniri nervoase atat in timpul ploilor, cat si prin regiunile sud-estice.

In Bucuresti, vremea se mentine calduroasa. Cerul va fi variabil, cu unele innorari dupa-amiaza si seara, dar sansele pentru ploi de scurta durata, cu tunete si fulgere vor fi reduse. Vantul va sufla cel mult moderat, iar temperaturile vor atinge la umbra limita caniculei, cu maxim 33…34 de grade.

Si duminica se anunta zi caniculara, mai ales in zonele de campie, indeosebi din est si sud-est. Cerul va fi variabil, cu cativa nori pe la deal si la munte, iar noaptea indeosebi in vestul teritoriului, unde pe arii restranse se vor semnala averse, insotite de descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Vor fi conditii de grindina. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 28 de grade in estul transilvaniei si 35 de grade in Campia Romana si in Campia de vest, precum si in Podisul Transilvaniei.

In Capitala, vremea caniculara se instaleaza duminica, unde termometrele vor arata la umbra 34…35 de grade. Cerul va fi variabil, cu unele innorari seara si la inceputul noptii, insa probabilitatea de aparitie a ploilor va fi redusa.

Foto: stirileprotv.ro

author avatar
Alina Costache
292 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger