AcasăNewsPrognoza meteo: Vreme frumoasa in week-end, cu temperaturi de 34 de grade!

Prognoza meteo: Vreme frumoasa in week-end, cu temperaturi de 34 de grade!

In sfarsit meteorologii au vesti bune, vremea pentru week-end anuntandu-se insorita, ploile se vor mai rari, iar temperaturile vor creste pana la 34 de grade in unele regiuni.

Daca vineri vremea inca va fi instabila, cu innorari, averse, descarcari electrice si rafale de vant in zonele de deal si de munte, dar local si in Transilvania, Moldova, Muntenia si Oltenia, in timp ce in rest ploi de scurta durata apar doar pe alocuri, zilele urmatoare vestile sunt mult mai bune.

Maine inca sunt de asteptat cantitati de apa de peste 15…20 l/mp si nu lipsesc nici conditiile de grindina. Iar maximele zilei se incadreaza intre 25…26 de grade in nordul tarii si in depresiuni si 32 de grade in sud-est. In Capitala vremea va fi usor instabila, cu innorari temporare si din nou averse, insotite de fenomene electrice si scurte intensificari ale vantului, dar, mai ales in prima parte a zilei, temperatura aerului va atinge 29…30 de grade, potrivite pentru data din calendar.

Sambata, vreme calduroasa in mare parte din tara, cu maxime la amiaza de la 26 de grade in estul Transilvaniei si pana la 34 grade in Muntenia, sudul Moldovei si Dobrogea. Vantul da semne de agitatie in sud-estul tarii, dar pentru scurt timp si in celelalte regiuni, asociat averselor. In Bucuresti se anunta o zi frumoasa, cu maxime de 32….33 de grade la umbra in orele amiezii, cu soare pe saturate si doar cativa nori risipiti pe cer in partea a doua a zilei.

Duminica, norii cuprind intreaga jumatate de vest a tarii, dar sunt prezenti si peste zonele montane din celelalte regiuni, si aduc averse si descarcari electrice. In restul tarii soarele predomina si doar pe alocuri ploua trecator. Insa vantul devine mai alert la munte, precum si in regiunile sudice si sud-vestice, dar si asociat averselor. Prin urmare, la amiaza termometrele vor indica 27 de grade in depresiuni si 34 de grade in sud-est. In Capitala va fi o vreme calduroasa, insorita si fara vant agitat, cu aproximativ 33 de grade la umbra in orele amiezii.

Foto: saloane-bucuresti.ro

author avatar
Alina Costache
876 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger