AcasăNewsPropaganda ISIS a patruns in Rusia

Propaganda ISIS a patruns in Rusia

Revista ii indeamna pe rusi sa vina in Siria si in Irak, sa puna umarul la constructia Califatului

Statul Islamic a publicat o noua editie a revistei sale de propaganda in limba rusa. Intitulata ”Istok”, ceea ce se poate traduce ca ”sursa” sau ”originea”, revista este publicata sub sigla Al-Hayat, aripa mediatica a ISIS.

Revista ii indeamna pe rusi sa vina in Siria si in Irak, sa puna umarul la constructia Califatului

Pozitionandu-se ca ”jurnal de informatii si analiza al Daesh”, publicatia de 24 de pagini reconstituie traseul jihadistilor originari din Federatia Rusa in Siria si in Irak, precizand ca contributorii revistei ”au combatut tirania rusa in Caucaz”. Acesti combatanti au ”salutat cu bucurie” proclamarea Statului Islamic in Irak si in Levant, informeaza Russia Today. Prezentand versete din Coran, o ”scurta istorie” a ISIS (care incepe, potrivit Istok, din 2003) si o lista a ”declaratiilor nefondate a opozantilor Califatului”, revista contine fotografiile unor combatanti barbosi, puternic inarmati, arborand steagul Deash, unii avand fata neacoperita.

Veniti in Irak si in Siria!

Prima editie mai contine si un apel catre cititori sa calatoreasca in Irak si in Siria pentru a participa la constituirea Statului Islamic si sa-l sustina pe liderul gruparii, Abu bakr Al-Baghdadi. Recent, Irak si Siria, unde ISIS progreseaza in ciuda Coalitiei antiteroriste condusa de SUA, au fost calificate de catre experti ”platforme mondiale de antrenament pentru recrutii gruparilor extremiste”, acestia avertizand Consiliul de Securitate ONU ca 22.000 de combatanti straini se afla in regiunile controlate de ISIS in cele doua tari. Responsabili UE au indicat ca numarul europenilor care au plecat sa lupte alaturi de jihadisti este ”mult subestimat”.

Jihadistii au executat 20 de oameni intr-un teatru roman in Palmira

Miercuri, Daesh a executat 20 de barbati intr-un teatru roman din orasul antic Palmira, cei 20 fiind acuzati ca au luptat de partea regimului sirian. Executiile au fost publice. Directorul Observatorului Sirian al drepturilor Omului, Rami Abdel Rahmane, a declarat: ”Jihadistii i-au impuscat in fata unei multimi adunate in teatrul roman din Palmira”. Directorul sirian al Antichitatilor, Maamoun Abdulkarim, a declarat pentru AFP: ”Folosirea ruinelor romane ca teatru de ucidere a civililor dovedeste ca acestia au un total dispret pentru umanitate”.

 

author avatar
Tudor Borcea
144 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger