AcasăNewsProtest al taximetristilor in fata Politiei Locale Bucuresti

Protest al taximetristilor in fata Politiei Locale Bucuresti

Zeci de taximetristi s-au adunat, joi, pentru a protesta in fata sediului Politiei Locale Bucuresti.

Taximetristii solicita demisia lui Ion Tincu, seful Politiei Locale Bucuresti, si modificarea Legii Taximetriei in asa fel incat autoritatile sa nu mai permita taxiurilor cu autorizatie emisa in alte localitati sa mai deruleze activitati specifice in Bucuresti.

Taximetristii il acuza pe Ion Tincu de favorizare a companiei Taxi Pelicanul, companie inregistrata in Ilfov dar care este vazuta drept un competitor neloial pe piata din Bucuresti.

Cei de la Taxi Pelicanul sunt acuzati ca fura clientii celorlalte companii din cauza tarifelor mici practicate.

Interesant este ca, pana la urma, cei de la Taxi Pelicanul au aderat la asa numitul cartel al companiilor de taxi ce au stabilit drept pret unic pe Bucuresti 1,39 lei pe kilometru.

Acest pret a fost stabilit inca din 2009, iar cele sase companii care alcatuiesc cartelul au fost acuzate de practici concurentiale de tip cartel de catre membrii Consiliului Concurentei.

Rezultatele anchetei au dat dreptate Consiliului Concurentei existand posibilitatea ca cele sase companii (Pelicanul, Speed, Meridian, Cristaxi, Cobalcescu si As) sa fie amendate cu suma totala de doua milioane de euro. Companiile vor cotiza la amenda in functie de cifra de afaceri anuntata pe anul trecut.

author avatar
Cristi Ionita
540 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger