AcasăNewsPSD linge unde a scuipat

PSD linge unde a scuipat

Deloc traditional, dar in conformitate cu spiritul mioritic, sarbatorile pascale din acest an consemneaza si o incredibila ”reinviere” politica, respectiv pe aceea a lui Victor Ponta intr-o functie de varf in ierarhia statului.

La putine zile dupa tragedia de la Colectiv, premierul Victor Ponta se inclina in fata strazii si demisiona, luand cu sine intreg guvernul PSD. Debarcati de la putere peste noapte, social-democratii s-au razbunat detronand-o pe urmasa desemnata de Ponta la tronul PSD (Rovana Plumb) si alegandu-l ca sef al partidului pe Liviu Dragnea. Renegat de colegi, Ponta a disparut din peisajul politic si s-a refugiat pe Facebook, de unde a muscat din adversari (inclusiv din Dragnea) ori de cate ori a putut. Acum, pesedistii vor sa-l scoata pe Victor Ponta din cotloanele Facebook-ului si sa-l puna in fruntea Camerei Deputatilor, in locul indezirabilului Valeriu Zgonea. Ceea inseamna, de fapt, ca premierul care a renuntat la functie pe motiv de inculpare intr-un doar penal (cazul Colectiv a fost doar pretextul in cazul demisiei lui Ponta) urca de fapt inca o treapta in ierarhia constitutionala – conform careia seful Guvernului ocupa pozitia a patra, in timp ce presedintele Camerei Deputatilor este al treilea om in stat. Si uite asa a iesit la iveala natura profetica a lui Ion Iliescu, care stia el ce stia cand tot batea moneda cu ”democratia originala”.

Dragnea, trecut in rezerva dupa locale

Revenind la rocada Zgonea – Ponta, trebuie spus ca ea se poate efectua doar cu voturile majoritatii deputatilor, deci numai cu ajutorul ALDE si UNPR, motiv pentru care cele doua partide au prins din nou aripi si s-au asezat gospodareste la masa tocmelilor cu social-democatii. Si mai exact, conform zvonurilor care circula pe tema, oamenii lui Tariceanu si Oprea (Steriu) isi negociaza la sange posturi in viitorul guvern. Nu intr-unul intermediar, a carui valabilitate sa expire in toamna, ci in cel care se va croseta dupa alegerile parlamentare. Alegeri pe care PSD are intr-adevar mari sanse sa le castige, data fiind impotenta vadita a PNL si toata bulibaseala de pe partea dreapta a scenei noastre politice. Singurii pesedisti care nu se vor putea bucura de noua pleasca vor fi ”calaul” Liviu Dragnea si recenta sa victima, Valeriu Zgonea. Spunem asta deoarece Dragnea nu-i va supravietui, politic, nici macar doua luni lui Zgonea, toate vocile avizate jurand ca actualul lider PSD se va retrage imediat dupa alegerile locale. Varianta pomenita de altfel chiar de Dragnea insusi, la putina vreme dupa condamnarea sa definitiva in dosarul ”Referendum”. Marea problema a pesedistilor este ca nu au niciun lider de rezerva, Ponta neintrand in calculul la zi din cauza procesului aflat pe rol. ”Daca il alegem pe Ponta si va fi si asta condamnat, chiar ne-am ars! Daca se termina procesul si scapa, e alta vorba. Avem noroc ca Gorghiu si Blaga raman la PNL, deocamdata asta e”, sintetizeaza situatia  unii social-democrati. Iar daca tot l-au pomenit pe Ponta, vreo doi dintre ei, mai pesimisti din fire, s-au intrebat si daca fostul premier va fi lasat ”de DNA si de altii” sa ajunga presedinte al Camerei Deputatilor. Convins, probabil, ca incoronarea lui Ponta va avea loc, prospat rejectatul Valeriu Zgonea incearca disperat sa-si salveze pielea periindu-l cu zel pe cel care ii va lua locul, concomitent cu contestarea decizie de excludere din PSD. ”Victor Ponta a fost presedintele PSD, a fost nominalizat pentru functia de prim-ministru si apoi ales de catre Parlamentul Romaniei pentru functia de prim-ministru, un guvern performant si in cifre si in statistici nationale sau internationale, dar si in viata de zi cu zi a fiecarui roman. A performat acolo unde a fost. In rest, nu pot sa comentez, este dreptul fiecarui membru al Camerei Deputatilor sa poata sa acceada la aceasta functie de presedinte al Camerei Deputatilor”, s-a grabit Zgonea sa-l ridice, ieri, in slavi pe Ponta.

Eugen Nicolicea se intoarce alaturi de ”aurolacul” Ponta

Ca dovada ca totul este posibil in politica, Eugen Nicolicea (exclus din PSD, in 2009, de Mircea Geoana) a revenit in PSD, declarand ca s-a ”intors acasa”. O casa in care pe divanul caruia va sta din nou Victor Ponta, un ”amic” declarat al lui Nicolicea. Amicitie parafata public de Nicolicea pe 20 septembrie 2011 cand, in calitate de deputat UNPR, l-a facut ”aurolac” pe Victor Ponta (presedintele PSD la aceea data) de l tribuna plenului reunit al celor doua Camere. ”Ati reusit sa ne faceti de rasul Europei pentru ca in momentul in care francezii faceau pe unii paduchiosi si ca au fost prin legiunea straina argumentele lor erau din blogul domnului Ponta care spune ca a dus o viata de aurolac la Paris, dormind in gara, spalandu-se in fantanile arteziene si traind din banii din carucioarele din gara”, a tunat si fulgerat atunci Nicolicea.

author avatar
National
849 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger