AcasăNewsPutin, actionat in justitie pentru doborarea avionului malaezian

Putin, actionat in justitie pentru doborarea avionului malaezian

Presedintele rus, Vladimir Putin, va fi actionat in justitie pentru implicarea sa in cazul avionului  malaezian Boeing-777, doborat de o racheta sol-aer in estul Ucrainei.

Putin ar putea plati daune pentru doborarea cursei civile MH17

Firma de avocatura McCue&Partners, renumita pentru procesul impotriva dictatorului libian Muammar Ghaddafi, pregateste o actiune impotriva presedintelui rus la un tribunal din SUA.

Reprezentantii firmei de avocatura McCue&Partners s-au deplasat saptamana trecuta la Kiev pentru a discuta detalii in acest proces, care s-ar putea termina cu plata unor daune de sute de milioane de lire sterline. Avocatii merg pe aceeasi linie ca in procesul intentat lui Ghaddafi, pe care l-au acuzat de finantarea militantilor din organizatia Armata Republicana Irlandeza (IRA).
Ca si in acel caz, si acum familiile victimelor vor fi invitate sa se alature actiunii judiciare. McCue&Partners considera ca, in fata legii, ar trebui sa raspunda nu doar separatistii, care au lansat racheta asupra zborului MH17, dar de asemenea acele persoane si companii  care le-au oferit sprijin financiar si material. Actiunea va trebui sa evidentieze rolul Rusiei in conflictul din Ucraina. Daca instanta din SUA va recunoaste cererea ca intemeiata, aceasta ar putea duce la inghetarea activelor bancare din strainatate ale presedintelui rus si ale anturajului sau.

Crima de razboi

Doborarea avionului malaezian de catre o racheta lansata de separatistii prorusi ar putea fi considerata „crima de razboi”, a declarat comisarul ONU pentru drepturile omului, Navi Pillay. „Vom face totul pentru ca responsabilii de aceasta drama, indiferent cine ar fi ei, sa fie deferiti justitiei”, a subliniat Pillay, cu ocazia prezentarii unui raport privind situatia din Ucraina. Carla Del Ponte, membra a Comisiei independente de ancheta a ONU asupra violentelor din Siria, sustine ca este vorba clar de o crima de razboi.  Date inca nepublicate in urma decriptarii cutiilor negre ale avionului confirma ca aparatul de zbor a fost lovit de o racheta, dupa cum a relatat canalul CBS, citand un expert european in securitate aeriana. Datele difuzate de sistemele de inregistrare confirma depresurizarea indusa de o explozie puternica.

 

author avatar
Adina Mutar
327 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger