AcasăNewsPutin, indragostit de Mireille Mathieu

Putin, indragostit de Mireille Mathieu

Apropiata a Kremlinului de ani de zile, celebra cantareata franceza a implinit vineri 70 de ani. Un omagiu fierbinte din partea presedintelui Federatiei Ruse.

Chiar daca nu si-a sarbatorit ziua de nastere, profund afectata de moartea mamei sale, care s-a stins din viata in martie, la varsta de 97 de ani, Mireille Mathieu a primit un afectuos omagiu din partea lui Vladimir Putin, cu care se afla de ani buni in relatii stranse. ”Doamna, in Franta,  in Rusia dar si in alte tari, va iubim pentru ca sunteti o cantareata stralucita, cu un extraordinar talent, fermecatoare si comunicativa. De-a lungul anilor, ati oferit cu generozitate publicului cantecele dumneavoastra minunate, caldura sufletului dumneavoastra si inima”, i-a scris Vladimir Putin starului francez, un mesaj transmis prin ambasada rusa la Paris.

In cortul lui Gaddafi

Insa relatiile speciale ale lui Mireille Mathieu cu Kremlinul nu au fost pe placul tuturor. In 2008, spre exemplu, ea a cantat in fata lui Putin si a lui Muammar Gaddafi, in timpul unei vizite al fostului lider libian in Rusia. Mathieu, care a cantat inainte vreme si pentru Brejnev si Gorbaciov, a luat un ceai alaturi de Putin (pe atunci prim-ministru) si de Gaddafi, in pauza unui recital pe care l-a dat intr-unul din palatele Kremlinului. ”Va iubim mult”, i-a strecurat, atunci, Putin. ”Multumita dumneavoastra, pot canta in Piata Rosie”, a raspuns artista. Gaddafi, care a aplaudat mult spectacolul din acea zi, i-a invitat pe Mireille si pe Vladimir Putin in cortul sau, instalat in gradinile Kremlinului, pentru ”o discutie in trei”, invitatie acceptata de artista. In 2010, Mireille Mathieu a fost decorata de Rusia cu Ordinul Prieteniei, cu ocazia implinirii a 45 de ani de cariera.

Depardieu: Ma simt rus, sunt gata sa mor pentru Rusia

De departe, Gerard Depardieu este exemplul cel mai bun al dragostei celebritatilor din Franta pentru Rusia si pentru Vladimir Putin in special. Revoltat de planurile guvernului francez privind cresterea impozitului pe venit cu pana la 75%, Depardieu a decis, la sfarsitul lui 2012, sa renunte la cetatenia franceza si sa se mute in Rusia, tara care i-a acordat ulterior si cetatenia rusa. Intre timp, actorul si-a pastrat cetatenia franceza. In Rusia, cota unica a impozitelor pe venit este de 13%. Intre timp, autoritatile franceze au revenit asupra cotei de taxare de 75%, clasificata ”excesiva”, dar, pentru Depardieu, aceasta ”nu a schimbat nimic”. Declaratiile de dragoste ale lui Gerard Depardieu pentru Rusia au facut inconjurul lumii. Actorul a spus ca ”se simte aproape rus” si ca inima lui este ”ruso-franceza”, dupa ce ”Franta l-a tradat”. Altadata, a spus ca ”este gata sa moara pentru Rusia, pentru ca aici oamenii sunt puternici. Nu vreau sa crap ca un fraier in Franta de acum”. In ce-l priveste pe Putin, starul francez a marturisit ca ”il admira si il iubeste foarte mult”.

author avatar
Tudor Borcea
1.637 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger