AcasăNewsRadarul „pistol” al Politiei Rutiere, invins in instanta de Cristi Boureanu

Radarul „pistol” al Politiei Rutiere, invins in instanta de Cristi Boureanu

Razboiul omului de afaceri Cristian Boureanu cu Politia Rutiera a luat sfarsit printr-o decizie DEFINITIVA a judecatorilor.

Acestia i-au dat castig de cauza lui Boureanu, care a contestat suspendarea permisului de conducere dupa ce, conform procesului verbal, ex-politicianul ar fi fost surprins, in 2015, conducand cu 190 de kilometri la ora.
Victoria in instanta a lui Cristi Boureanu este cu atat mai mare cu cat statisticile arata ca doar un sfert dintre cei care contesta amenzile de radar – si aici vorbim de radarul clasic – castiga procesele. In cazul lui Bourenu, a fost vorba de un dispozitiv despre care Politia Rutiera spune ca este extrem de performant, unul care masoara viteza cu o acuratete incredibila: renumitul „radar pistol”. Astfel, dupa cele intamplate in vara lui 2015, cand Boureanu a fost surprins de radarul pistol al politistilor rutieri circuland cu 190 de kilometri la ora pe Autostrada Soarelui, si a ramas fara permis, soferul a decis sa dea in judecata Politia, contestand inregistrarea. „Am un limitator care imi tine viteza la 170 km/h, iar daca o depasesc, masina are grija sa puna frana. Si daca ar fi sa pierd procesul, plec in SUA si circul cu metroul”, declara Cristian Boureanu la acea vreme. Acesta mai sustinea ca pistolul radar folosit in cazul sau a constatat in mod incorect viteza de deplasare a masinii lui si considera ca, pe filmuletul care i s-a pus la dispozitie, ar aparea o dunga, ceea ce l-a facut sa creada ca in momentul in care a imortalizat viteza cu care se deplasa autoturismul, era în miscare si de aici posibila eroare. Iata ca, in final, s-a dovedit ca fostul politician a avut dreptate si Tribunalul Calarasi i-a admis, printr-o decizie definitiva, actiunea impotriva Politiei Rutiere. „Decizia judecatorilor ma bucura foarte mult. Probatoriul pe care avocatii mei l-au depus a fost suficient si aiata ca am castigat. Ma bucur foarte mult, dar sper sa nu mai ajung intr-o astfel de situatie”, a declarat Cristi Boureanu, in exclusivitate pentru national.ro.

 

author avatar
Andrei Coman
1.576 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger