AcasăNewsRADET are conturile blocate. Angajatii institutiei se descurca tot mai greu!

RADET are conturile blocate. Angajatii institutiei se descurca tot mai greu!

RADET are conturile blocate de la 1 octombrie, dar reprezentantii institutiei dau asigurari ca se va interveni in caz de avarii, chiar daca interventiile se vor face mai greu decat de obicei.

RADET are datorii exorbitante catre ELCEN si din aceasta cauza i-au fost blocate conturile. In paralel se discuta mai multe variante pentru rezolvarea acestei probleme.

Ministrul Energiei, Andrei Gerea, ar miza pe o falimentare a RADET-ului si infiintarea unei regii asemanatoare, dar care sa apartina exclusiv de Primarie si sa aiba incorporata atat producerea agentului termic, cat si livrarea lui.

Gerea sustine ca dintr-un asemenea scenariu ar avea toata lumea de castigat, in conditiile in care „ELCEN-ul ar obtine din TVA-ul platit la facturile neincasate. 150 de milioane de euro s-ar returna, bani cu care ar putea sa faca multe, inclusiv investitii in infrastructura”.

Pana cand problema se vor rezolva, cel mai mult au de suferit cei care stau la mana sistemului central, dar si angajatii din teren ai RADET.

Acestia din urma dau asigurari ca vor interveni, in caz de nevoie, „chiar daca avem 100% conturile blocate. Toti banii pe care ii incasam se duc direct la ELCEN. Nu avem bani de deplasari, nu avem cu ce sa cumparam piesele. Nu ne putem desfasura activitatea in conditii de siguranta”.

Totusi, reprezentantii RADET dau asigurari, conform romaniatv.net, ca „se intervine si se va interveni chit ca se duc saracii cum se duc si muncesc. Oamenii acestia cu dibacia lor au reusit sa tina in functiune tot sistemul cu toata saracia si problemele care sunt. In principiu nu exista pericol sa nu avem apa calda si caldura la iarna. Stiti cum e, ai bani, te duci si cumperi o bucata de teava noua si o inlocuiesti pe aia care este gaurita si merge treaba perfect. N-ai bani, iei si bagi in gaurile care sunt cate un dop de lemn ca sa circule in continuare. Asta este diferenta”.

author avatar
Cristi Ionita
137 afisari
Zenville

Ultimele știri

Caz înspăimântător în București! Femeie reținută după ce şi-a înjunghiat de două ori soţul, la un interval de mai multe ore

Caz șocant în București! O femeie a fost reţinută, sub acuzaţia de violenţă în familie în modalitatea tentativei de omor, după ce şi-a înjunghiat...

Momente de groază, la înălțime. Pasagerii unui telescaun, surprinși de rafale foarte puternice de vânt – VIDEO

Mai multe persoane au trecut printr-o experiență pe care, cel mai probabil, nu o vor uita niciodată. Sau, cel puțin, nu prea curând.Au fost...
proger