AcasăNewsRADET lasa bucurestenii in frig, dar face sute de noi angajari si...

RADET lasa bucurestenii in frig, dar face sute de noi angajari si isi aduce consilieri cu salarii de 8.000 de lei!

Regia Autonoma de Distributie a Energiei Termice (RADET) Bucuresti se confrunta cu probleme financiare de mai multi ani, iar conducerea a avertizat in repetate randuri ca bucurestenii risca sa ramana fara apa calda si caldura, din cauza lipsei banilor pentru reparatii si retehnologizari. Cu toate acestea, avem informatii ca aceeasi conducere a angajat patru consilieri cu salarii cate 8.000 de lei pe luna si a incadrat in plus 200 de persoane.

Valentin Vitalariu ar trebui sa explice de unde are RADET bani pentru a-si remunera consilierii ca pe niste ministri

La inceputul acestei toamne, RADET  inregistra datorii de 3,5 miliarde de lei catre Electrocentrale Bucuresti si alti furnizori. La randul sau, RADET are de recuperat peste un miliard de lei de la institutii publice si populatie. Avand o balanta financiara negativa, pare de inteles ca regia nu are bani pentru reparatii, insa recentele decizii luate la nivelul managementului RADET nu tin cont de acest lucru.

Vaca de muls

Surse din interiorul regiei ne-au dezvaluit ca la RADET s-au acordat gradatii (echivalente cu majorari salariale) doar pe „ochi frumosi”, iar grosul salariatilor trebuie sa-si puna pofta in cui, pentru ca nu sunt bani. Cu toate acestea, am aflat ca, recent, au fost incadrate 200 (doua sute!) de persoane, care si-au ridicat deja, saptamana trecuta, cardurile de salarii de la Banca Transilvania (agentia Coposu). Deci, nu sunt bani pentru gradatii si reparatii, dar s-au facut sute de angajari. Si pentru ca nu a fost de ajuns, directorul general RADET, Valentin Vitalariu, a avizat angajarea a patru consilieri. Unul dintre acestia este Gabriel Tanase, fost director general al regiei, rasplatit probabil acum de fostul sau adjunct, Valentin Vitalariu, ajuns la butoanele RADET. Al doilea este Alexander Radulescu, un tanar regizor de film (?!?), plus alti doi „tehnocrati” despre care nu stie nimeni cum arata sau ce pregatire au. Bun, Gabriel Tanase a mai lucrat la RADET, dar un regizor de film ce expertiza are in domeniu? A, se are in vedere regia regiei de termoficare… Si daca suntem aici, ar fi de pomenit si salariul acestor consilieri (stiuti si nestiuti): cate 8.000 de lei pe luna pentru fiecare. Pe langa aceste angajari, conducerea RADET  a mai decis si infiintarea unui serviciu pentru atragerea de fonduri structurale (probabil cu alti noi angajati). Cam tarziu si cam inutil, pentru ca la nivel guvernamental se discuta deja de falimentarea/desfiintarea acestei regii si infiintarea unei companii noi de termoficare.

„Laptele si cornul” PNL si PSD pentru Consiliul de Administratie

Ca orice regie care se respecta, si RADET are Consiliu de Administratie, iar membrii sai au ce „inmuia” in lapte, deoarece primesc lunar cate 3.000 de lei. Ei nu sunt fitecine, unii fiind membri importanti ai fostelor partide aflate pana nu demult la guvernare, PNL si PSD. Din CA al RADET fac parte:

–         Gabriel Dumitrascu (presedinte),

–         Alin Chitu (membru),

–         Antonel Tanase (membru si trezorier PNL Bucuresti),

–         Andreea Miu (membru),

–         Marian Agiu (membru si fost director general al RADET).

Daca adaugam la asta ca insusi directorul general Valentin Vitelariu este membru PNL, nu putem sa nu constatam, o data in plus, ca atunci cand vine vorba sa se infrupte din bani publici, politicienii din toate partidele isi dau mana fara nicio retinere.

Intrebari fara raspuns

In dorinta de a afla argumentele acestor decizii ale managementului RADET, am adresat cateva intrebari regiei, dar neprimind inca raspuns, le publicam, ca poate asa s-or mai sesiza si alte institutii (Curtea de Conturi, Primaria Capitalei, Guvernul etc.):

–         Este adevarat ca la nivel conducerii RADET s-a infiintat un birou unde au fost angajati patru consilieri ai directorului general, cu salarii de cate cate 8.000 de lei lunar, iar unul dintre acestia este Alexander Radulescu, regizor de film?  Pe ce criterii a fost incadrat specialistul in cinematografie?

Cum se justifica angajarea recenta a 200 de persoane la RADET? Pe ce posturi au fost incadrate persoanele respective?

author avatar
National
2.669 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger