AcasăNewsRadu Mazare va fi cercetat in libertate

Radu Mazare va fi cercetat in libertate

Judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au decis, vineri, ca Radu Mazare, primarul Constantei, poate fi cercetat in stare de libertate.

Magistratii au respins contestatia facuta de procurorii DNA, iar decizia este una definitiva si irevocabila, astfel ca Radu Mazare va fi cercetat sub control judiciar.

Primarul Constantei este acuzat de comiterea mai multor infractiuni printre care luare de mita. Procurorii DNA sustin ca Radu Mazare a incasat 175.000 de euro de la afaceristul israelian Avraham Morgenstern pentru a-l favoriza pe acesta la organizarea unei licitatii pentru construirea cartierului social „Henri Coanda”.

Radu Mazare a fost retinut pentru 24 de ore de procurorii DNA, pe 8 aprilie, dar magistratii au refuzat sa emita mandat de arestare preventiva, pentru 30 de zile, pe numele primarului de la Constanta.

Procurorii DNA au fost contestatie, dar judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie sustin ca nu exista probe noi care sa demonstreze ca Radu Mazare a luat mita.

La iesirea de la ICCJ, primarul Constantei a afirmat, in stilul sau caracteristic, ca „s-a facut dreptate in Vinerea Mare. Ca sa fii judecat ca ai construit case pentru saraci, in Vinerea Mare, la cel mai mic pret din istoria Romaniei, cred ca spune multe”.

author avatar
Cristi Ionita
460 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger