AcasăNewsRafale de 185 km/h: Taifunul Rammasun a lovit statul Filipine, ucigand cinci...

Rafale de 185 km/h: Taifunul Rammasun a lovit statul Filipine, ucigand cinci oameni (VIDEO)

Vantul deosebit de puternic a facut prapad in cale. Sute de mii de oameni au fugit din calea taifunului Rammasun, insa cel putin cinci dintre ei nu au reusit sa scape la timp de furia naturii, pierzandu-si viata. Pagubele materiale lasate in urma de vantul care a atins si 185 km/h sunt foarte mari.

Trecerea taifunului Rammasun a provocat pana la aceasta ora cel putin cinci decese, au anuntat autoritatile locale, citate de CNN. Mai multe scoli au ramas inchise, miercuri, la fel si mai multe cladiri oficiale. Imaginile suprinse de martori si postate pe internet au surprins furia naturii.

[youtube]cYq5Evel824[/youtube]

Taifunul estimat la categoria 2 din 5, a atins zona Luzon, marti seara, aducand, pe langa rafale, si ploi abundente. Furia vantului a doborat copaci, crengile distrugand masini si afectand firele de electricitate. Pe langa faptul ca  mai multe asezari au ramas fara curent, oamenii s-au trezit si ca gospodariile sunt afectate de natura dezlantuita. De teama iminentului pericol, mai mult de 300 de mii de locuitori din provincia Albany au fost evacuati si cazati in adaposturi temporare, amenajate in scoli.

[youtube]Gbe5w2kzdEk[/youtube]

Filipinezii sunt oarecum obisnuiti cu natura dezlantuita, dat fiind faptul ca, anual, statul este lovit, in medie, de opt furtuni puternice. Pana acum, in cele sapte luni care au trecut din 2014, Rammasun e primul taifun care loveste Filipinele.

Susa foto: captura youtube

author avatar
Cristina Stefan
166 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger