AcasăNewsRancea preia miercuri interimatul la sefia Operei

Rancea preia miercuri interimatul la sefia Operei

Opera Nationala Bucuresti va avea, peste doar cateva zeci de ore, un nou sef, unul interimar. Cu aceasta ocazie, aflam ca urmeaza sa se oficializeze si separarea acestei institutii de Opereta.

In conditiile in care numele sau a fost intens vehiculat in ultima perioada, cand s-a avut in vedere situatia de la Opera Nationala Bucuresti, in cursul acestei dupa-amiezi am aflat, din directia Ministerului Culturii, faptul ca numirea oficiala la sefia ONB a lui Beatrice Rancea, coregrafului si regizorul, care din 2011, este manager al Operei din Iasi, se va concretiza in cursul zilei urmatoare, cand noul ministru al Culturii o va instala pe fotoliul destinat conducatorului ONB.

Totodata, din directia aceluiasi minister in fruntea caruia se afla, de aproximativ trei sapatamani, Corina Suteu, aflam ca institutia responsabila de Cultura autohtona va da startul procedurilor de separare a Operei Nationale din Bucuresti de Teatrul National de Opereta si „Ion Dacian”, cele doua foruri fuzionand in urma cu aproape 2013, in urma unei Hotarari a Guvernului de la acea vreme. Planul actualei conduceri este ca, „in cel mai scurt timp posibil, cele doua institutii de spectacol sa fie reorganizate si sa-si poata relua activitatea artistica intr-o noua formula”, din cate aflam dintr-un comunicat al MC.

sursa foto: operaiasi.ro

177 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger