AcasăNewsRasmussen: NATO pregateste masuri pentru apararea Ucrainei

Rasmussen: NATO pregateste masuri pentru apararea Ucrainei

NATO pregateste masuri pentru apararea Ucrainei in fata Rusiei, a anuntat secretatul general al organizatiei, Anders Fogh Rasmussen, care a precizat ca Alinata a sporit securitatea in tarile baltice.

„Agresiunea Rusiei in Ucraina a modificat dramatic sistemul de securitate in Europa. In ultimii 20 de ani, am incercat sa atragem Rusia spre o cooperare constructiva. Insa acum este clar ca Rusia ne considera adversari. Trebuie sa ne adaptam la faptul ca Rusia ne considera de acum inainte adversari”, a declarat Rasmussen, intr-un interviu acordat presei spaniole. Acesta a  precizat ca NATO pregateste o serie de masuri care includ asistenta destinata Ucrainei pentru reformarea industriei apararii si modernizarea armatei.

„Pe termen scurt, am sporit masurile de securitate in tarile baltice, mobilizand nave in Marea Baltica si in Marea Neagra, efectuand exercitii militare in statele baltice si in Polonia… Pasii ulteriori, daca vor fi necesari, vor include actualizarea planurilor de aparare, exercitii militare si mobilizari adecvate de trupe”, a explicat Rasmussen.

Foto: b1.ro

author avatar
Alina Costache
70 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger