AcasăNewsRaspunsul Avocatului Poporului la cererea presedintelui privind Legea educatiei

Raspunsul Avocatului Poporului la cererea presedintelui privind Legea educatiei

In urma solicitarii presedintelui Traian Basescu privind modificarea Legii educatiei, Avocatul Poporului a afirmat ca se va pronunta asupra criticilor de neconstitutionalitate ale OUG nr. 49/2014 care modifica aceasta lege, dupa ce va primi si punctele de vedere ale Federatiei Sindicatelor din Invatamant „Spiru Haret” si Federatiei Educatiei Nationale.

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, s-a intalnit, luni, cu profesorul Sorin Mihai Cimpeanu, presedintele Consiliului National al Rectorilor (CNR), care a evidentiat faptul ca, printre obiectivele care au stat la baza modificarii Legii educatiei, au fost internationalizarea si largirea plajei educationale. Aceste aspecte, a subliniat el, justifica urgenta adoptarii modificarii legislative, deoarece atat admiterea in facultati, cat si admiterea la doctorat se desfasoara in aceasta perioada.

Punctele de vedere ale Uniunii Studentilor din Romania (USR) si Uniunii Nationale a Studentilor din Romania (UNSR) au fost favorabile modificarilor propuse. Pe de alta parte, Asociatia Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR) a exprimat un punct de vedere negativ pe marginea acestor modificari, se arata in comunicatul Avocatului Poporului.  „Majoritatea universitatilor au fost de acord cu modificarile propuse”, potrivit comunicatului.

Avocatul Poporului precizeaza ca va avea in vedere argumentele prezentate, reamintind ca in prezent se asteapta si raspunsurile Federatiei Sindicatelor din Invatamant „Spiru Haret” si ale Federatiei Educatiei Nationale, urmand ca ulterior sa se pronunte si asupra criticilor de neconstitutionalitate formulate de presedintele Traian Basescu.

author avatar
Alina Costache
302 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger