AcasăNewsRaurile din trei judete, sub atentionare COD GALBEN. Exista pericolul depasirii cotelor...

Raurile din trei judete, sub atentionare COD GALBEN. Exista pericolul depasirii cotelor de atentie

Hidrologii avertizeaza, prin intermediul unei atentionari COD GALBEN, asupra faptului ca, de marti dimineata incepand, pe raurile din judetele Timis, Dambovita si Giurgiu se pot produce inundatii, mai exact ca exista riscul ca nivelurile apelor sa treaca peste cotele de atentie.

Studiind prognoza  meteo pentru urmatoarele 24 de ore, hidrologii au emis o noua atentionare. Ca urmare, pana miercuri la amiaza, mai exact la ora 14, cand expira avertizarea emisa de catre specialistii in hidrologie, oamenii aflati in preajma raurilor aflate sub incidenta Codului galben din cele trei judete stau cu grija ca apele vor iesi din matca si vor ajunge sa provoace pagube materiale.

Este vorba de bazinele hidrografice Bega Veche, Timis, Barzava, Moravita, unii afluenti ai Argesului (Neajlov, Glavacioc, Sabar), mai exact de „raurile Bega Veche, Timis sector aval s.h. Sag, Barzava – pe sector aferent statiei hidrometrice Partos, Moravita – curs inferior (judetul Timis), Neajlov – sector aval Moara din Groapă, Glavacioc si Sabar – in sectiunea Poenari ( judetele Dambovita si Giurgiu)”, dupa cum mentioneaza reprezentantii institutului NAtional de Hidrologie si Gospodarire a Apelor.

76 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger