AcasăNewsREZULTATE EVALUARE NATIONALA 2015. Ministrul Educatiei a anuntat: 79, 3% medii peste...

REZULTATE EVALUARE NATIONALA 2015. Ministrul Educatiei a anuntat: 79, 3% medii peste 5

sursa foto: obiectiv.info

REZULTATELE la EVALUAREA NATIONALA 2015 s-au aflat! In conditiile in care, pana la orele 16 ale zilei de vineri, ar trebui ca absolventii sa stie ce note au obtinut la examen, in asa fel incat cei nemultumiti de rezultate sa poata face contestatii, acestea din urma depunandu-se doar in intervalul orar 16-20 al zilei in curs, s-a aflat si procentajul mediilor de peste 5.

sursa foto: obiectiv.info

Cifrele au fost comunicate, cu scurt timp inainte de orele 15, chiar de catre ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, care a confimat faptul ca 79, 3% dintre absolventii claselor a VIII-a de la nivelul intregii tari care au sustinut probele de romana, matematica si limba materna (doar in cazul elevilor apartinand minoritatilor nationale-n.r), dar si ca au fost 409 „premianti” – care au luat media 10 la aceste examene. Statistica indica faptul ac numarul acestora a fost dublu fata de anul trecut.

Cat priveste topul „judetelor fruntase” la nivel de note peste 5, primele doua locuri sunt ocupate, ca si anul trecut, de Braila si Cluj.

Nu in ultimul rand, Sorin Cimpeanu a tinut sa faca o precizare, in privinta gradului de dificultate al subiectelor elaborate pentru Evaluarea Nationala 2015, in contextul in care nu au fost putini elevii care au sustinut ca au avut de rezolvat cerinte usoare la probele din cadrul acestei sesiuni destinate elevilor care au incheiat cursurile ultimei clase a scolii generale. „Subiectele au avut un nivel de dificultate normal, nicidecum scazut, dar nici ridicat, ca nu este olimpiada (..) apreciem ca gradul de dificultate a fost normal”, a insistat ministrul Cimpeanu.

author avatar
Cristina Stefan
336 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger