AcasăNewsRezultatele la examenul de admitere 2013 - UMF Bucuresti si Iasi

Rezultatele la examenul de admitere 2013 – UMF Bucuresti si Iasi

Desi tot mai multi medici se plang de salarii mici, iata ca absolventii de liceu s-au inghesuit la examenul de admitere 2013 la Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) „Carol Davila”. Concurenta de anul acesta a fost cea mai mare dupa 1989.

Peste 4.500 de candidati vor sa obtina un loc la Universitatea de Medicina si Farmacie din Bucuresti. Cei mai multi absolventi de liceu s-au inscris la Facultatea de Medicina Dentara unde sunt 9,7 candidati pentru unul din cele 131 locuri la buget, si la cea de Medicina Generala, unde 5,2 candidati se lupta pentru unul din cele 432 locuri fara taxa. La Facultatea de Asistente si Moase sunt 3,8 candidati pe loc, iar la Farmacie 3,14.

Potrivit rectorului institutiei de invatamant, Ionel Sinescu, candidatii la Facultatea de Asistente si Moase isi doresc sa profeseze in strainatate. Acesta a spus ca pregatirea in cele sase universitati traditionale din Bucuresti, Iasi, Cluj-Napoca, Timisoara, Craiova si Targu Mures, a costat anul trecut opt milioane de euro, scrie ZiuaVeche.ro.

Candidatii care au trecut de proba examenului de admitere la Universitatea de Medicina si Farmacie spun ca subiectele pe care le-au avut de rezolvat nu le-au dat mari batai de cap. Ei vor afla rezultatele obtinute in aproximativ 48 de ore de la terminarea probelor. Acestea vor fi afisate la avizierele facultatilor. Doar cei care vor obtine un punctaj egal sau superior aceluia corespunzator cu nota 5 vor fi declarati admisi.

author avatar
Anca Murgoci
29.007 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger