AcasăNewsRomani, victime ale „sclaviei UE”

Romani, victime ale „sclaviei UE”

Munca in UE ii atrage pe cetatenii europeni proveniti din tari mai sarace, dar ii si predispune la capcane ale bandelor de traficanti.

Stapanii isi tatueaza „sclavii” cu pretul de vanzare

Victimele sunt „infierate” ca vitele, apoi vandute si fortate sa presteze munci extenuante in favoarea „stapanilor”.

Mirajul Marii Britanii

Multe victime sunt femei, fortate sa se prostitueze

Marea Britanie se confrunta cu o intensificare a fenomenului numit „sclavia moderna ”. Victimele, dintre care multe provin din Romania si Polonia, sunt tratate ca vitele, tatuate de membrii gruparilor, care vor astfel sa-si marcheze proprietatea. Traficantii isi forteaza victimele sa munceasca, sub amenintarea violentelor impotriva lor sau a familiilor acestora. „Stapanii” isi aroga dreptul de a-si vinde sclavii, la preturi derizorii, cel mult 200 de lire sterline. Numarul victimelor aduse ilegal in Marea Britanie a crescut cu 20 la suta, de la 2.255 in 2012, la 2.744 in 2013, potrivit UK Human Trafficking Centre. Traficantii de persoane isi extind operatiunile de la prostitutie si fabrici de droguri, la spalatorii manuale de masini si misiuni caritabile fictive.

O cincime dintre victime sunt copii

Multe dintre victime sunt copii est-europeni. O cincime, respectiv 602 victime, sunt copii, iar multi dintre acestia sunt fortati sa cerseasca, sa se prostitueze sau sa lucreze ca sclavi in locuintele unor persoane, in timp ce „stapanii” le fura ajutoarele sociale primite de la stat. Adultii sunt pacaliti sa vina sa lucreze in Marea Britanie, adesea prin site-uri de recrutare sau prin agentii matrimoniale, cu promisiunea unor slujbe bine platite sau studii. Dar cand ajung in UK, sunt fortati sa se prostitueze si sa lucreze la ferme ilegale de canabis, in constructii sau la ferme izolate. Victimele provin din 86 de tari, cele mai multe fiind din Romania si Polonia. Exista un numar tot mai mare de victime britanice (una din 14), dintre care multe sunt persoane fara adapost.

 

author avatar
Adina Mutar
605 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger