AcasăNewsRomania, bazaita de avioane de lupta rusesti

Romania, bazaita de avioane de lupta rusesti

In premiera, doua F-22 Raptor americane au vizitat baza din Kogalniceanu

Anul acesta, armata romana a ridicat de patru ori avioane militare, deoarece pilotii rusi s-au apropiat prea mult de spatiul aerian al Romaniei. Declaratia ii apartine sefului fortelor aeriene romane si a fost facuta, ieri,  la baza de la Kogalniceanu, acolo unde au ajuns doua aeronave F-22 Raptor.

In premiera, doua F-22 Raptor americane au vizitat baza din Kogalniceanu

Declaratia sefului fortelor aeriene romane apare in contextul in care doua avioane militare F22 Raptor au aterizat la aeroportul militar Mihail Kogalniceanu, in cadrul exercitiului Atlantic Resolve, potrivit Digi 24. F-22 Raptor sunt avioane de a cincea generatie, invizibile pe radar, capabile de misiuni multirol. In legatura cu siguranta spatiului aerian al Romaniei si fostul ministru al Apararii, Mircea Dusa, declara ca ”sunt frecvent aeronave care se apropie de spatiul aerian al Romaniei, sunt somate si daca nu raspund la somatii se conduc in afara spatiului aerian, care nu corespunde cu granita Romaniei. Eu nu vorbesc de OZN-uri ci de atributiile pe care aviatia de vanatoare le are”. In cursul zilei de ieri, cele doua F-22 Raptor au parasit Romania.

SUA: NATO trebuie sa sustina Romania

Barack Obama a declarat, ieri, la Hanovra, ca tarile europene trebuie sa-si respecte angajamentele cu privire la cheltuielile militare de securitate si sa nu cedeze ”autosatisfactiei” in aceasta privinta, informeaza Le Monde. . „Fiecare membru al NATO trebuie sa-si aduca intreaga contributie la securitatea noastra comuna, la nivelul de 2% din produsul intern brut si nu este acesta cazul intotdeauna”, a spus presedintele SUA. Acest prag de 2% este un obiectiv comun al tarilor din cadrul Aliantei. Insistand asupra faptului ca Alianta Nord-Atlantica trebuie sa ”sustina” tarile aliate ”in Polonia, in Romania si in tarile baltice” in fata tensiunilor cu Rusia, Barack Obama a cerut tuturor tarilor NATO ”sa-si asume responsabilitatile”. Presedintele american a inaugurat, pe de alta parte, duminica, impreuna cu ”prietena sa” Angela Merkel, Salonul industrial din Hanovra, o trambulina ideala pentru Statele Unite in promovarea acordului de liber schimb (Transatlantic Trade and Investment Partnership) negociat la ora actuala intre Uniunea Europeana si SUA. ”Statele Unite si lumea intreaga au nevoie de o Europa puternica, democratica si unita. O Europa unita este o necesitate pentru noi toti (…) Ce se intampla pe acest continent are consecinte in intreaga lume”, a adaugat presedintele american.

author avatar
National
432 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger