AcasăNewsRomania nu scapa de arsita. Avertizarea de canicula, prelungita

Romania nu scapa de arsita. Avertizarea de canicula, prelungita

Canicula se mentine si in zilele urmatoare, mai precis catre finele saptamanii, doar ca se muta din est catre vestul tarii, in timp ce sudul va continua sa infrunte maxime de circa 35 de grade.

In timp ce joi locuitorii din sudul si estul tarii se confrunta cu temperaturi foarte ridicate, in urmatoarele doua zile, din cate anunta meteorologii, canicula va persista, insa doar in sudul Olteniei si al Munteniei- Capitala scapand de aceasta noua avertizare COD GALBEN, dar si in Banat, Crisana si Maramures. Specialistii ANM anunta, totodata, ca disconfortul termic se mentine accentuat si ca nici noptile nu vor fi mai usor de indurat, la nivel de temperaturi, minimele nefiind asteptat sa scada sub 20 de grade.

Asa arata "harta caniculei" din urmatoarele zile (sursa foto: meteoromania.ro)

In acest context, va reamintim ca medicii va recomanda ca, in zilele caniculare, sa va imbracati in culori deschise, sa va acoperit capul cu sepci sau palarii, in cazul in care sunteti nevoiti sa mergeti prin soare la orele amiezii, dar si sa va hidratati corespunzator. Totul, pentru a se evita problemele de sanatate cauzate sau, dupa caz, agravate de caldura excesiva.

author avatar
Cristina Stefan
241 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger