AcasăNewsRusia incepe cel mai mare exercitiu aeronaval dupa caderea URSS

Rusia incepe cel mai mare exercitiu aeronaval dupa caderea URSS

Federatia Rusa isi arata din nou muschii in fata Occidentului

Cel mai amplu exercitiu al aviatiei si fortelor navale de dupa 1991 a inceput, luni, in Extremul Orient al Rusiei, implicand peste 100 de avioane si elicoptere de diferite clase, sisteme sol-aer S-300 si S-400 si nave de lupta ale Flotei ruse din Pacific.

Federatia Rusa isi arata din nou muschii in fata Occidentului

Manevrele au ca scop perfectionarea tehnicilor de transfer ale aviatiei si de riposta in fata unor atacuri masive ale bazelor navale rusesti. Serviciul de Presa al Flotei din Pacific a raportat o faza a exercitiului legata de verificarea sistemelor de legatura si coordonare intre aviatie si fortele navale. ”Exercitiul care se deruleaza la baza aeriana Elisovo vizeaza perfectionarea utilizarii operationale a avioanelor Il-38 si a elicopterelor Ka-27 pentru a efectua misiuni de recunoastere si cautare a tintelor navale”, a anuntat Roman Martov, purtator de cuvant al flotei, citat de Sputnik. Potrivit acestuia, o atentie sporita a fost acordata cooperarii -pereche  intre sectiunea aviatica dar si intre aviatie si navele care fac parte din grupurile de cercetare-recunoastere.

Putin ar putea deschide Adunarea Generala ONU din septembrie

Presedintele Federatiei Ruse ar putea tine discursul inaugural al celei de-a 70-a sesiuni a Adunarii generale ONU, care va avea loc in septembrie, a informat, ieri, Kommersant. Cotidianul se refera la surse apropiate administratiei prezidentiale si secretariatului ONU. O decizie definitiva unei intereventii a lui Putin in timpul ceremoniei ar trebui sa fie luata in functie de situatia internationala. Purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat pentru Kommersant ca participarea lui Putin la sesiunea Adunarii generale ONU ”figureaza printre optiunile luate in calcul”.  La ceremonia din  septembrie sunt asteptati 170 de lideri mondiali. In premiera dupa 20 de ani, Papa Francisc va lua parte la eveniment.

Armata rusa desfasoara manevre pe teritoriul Transnistriei

O unitate operationala a fortelor armate rusesti a facut exercitii antiteroriste in Transnistria, a anuntat, ieri, serviciul de presa al Districtului militar din Est, informeaza Sputnik. Potrivit scenariului tactic, ”un grup de extremisti a incercat sa comita atacuri teroriste si sa ia ostatici. Fortele antiteroriste au lansat o operatiune. Teroristii au fost neutralizati” , se arata intr-un comunicat al Comandamentului. Concomitent, forte aeriene si unitati de aparare antiaeriana au respins atacul unui inamic fictiv implicand avioane si elicoptere echipate cu rachete de croaziera.

Roma cere o ridicare partiala a sanctiunilor

UE este obsedata de conflictul ucrainean si nu-si indreapta atentia
catre alte probleme,  la fel de stringente, a estimat ministrul italian de Externe, Paolo Gentiloni, citat de presa germana. Potrivit acestuia, o cooperare cu Federatia Rusa este necesara pentru a face front comun contra amenintarii miscarilor islamiste care opereaza in Mali, Pakistan si Libia. Estimand ca o eventuala trimitere a unui contingent de mentinere a pacii in Ucraina nu va contribui la o reglementare pasinca a crizei, ministrul italian a considerat necesara ridicarea partiala a sanctiunilor impuse Rusiei. Italia este printre cele mai afectate tari de embargoul rusesc asupra produselor alimentare provenind din tarile care au instaurat embargoul contra Moscovei.

Obama si Tarul de la Kremlin, o amenintare egala pentru 20% din americani

Aproximativ 20% din americani estimeaza ca Barack Obama si Vladimir Putin reprezinta sursele unei amenintari ”inevitabile” pentru SUA, potrivit unui sondaj realizat de Reuters si Ipsos. 25,7% din americani il percep pe Putin ca o amenintare importanta. Printre amenintarile cele mai serioase, americanii au citat ISIS, Al-Qaida, terorismul in general, calaul ISIS Jihadi John, Kim Jong-un, fanatismul religios, Iranul si islamul.

author avatar
Tudor Borcea
503 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger