AcasăNewsRusia va forma trei noi divizii pentru a contracara NATO in vestul...

Rusia va forma trei noi divizii pentru a contracara NATO in vestul si sudul tarii

Ministrul rus al Apararii, Serghei Soigu ii raspunde sefului Pentagonului

Moscova va desfasura doa noi divizii, in vest, si una in sudul tarii, pentru a face fata unei intensificari a prezentei militare NATO in apropierea frontierelor sale, a anuntat, ieri, ministrul rus al Apararii, Serghei Soigu.

Ministrul rus al Apararii, Serghei Soigu ii raspunde sefului Pentagonului

”Ministerul Apararii ia noi masuri pentru a raspunde intaririi militare a NATO in vecinatatea frontierelor Rusiei”, a anuntat Serghei Soigu, informeza Russia Today. ”Inainte de sfarsitul anului, doua noi divizii vor fi formate in regiunea militara occidentala si o alta in regiunea militara meridionala”, a precizat ministrul rus al Apararii. Ieri, in mass-media rusa circula informatia potrivit cele trei divizii, formate din 10.000 de soldati fiecare, vor fi deplasate in Rostov-pe-Don, in regiunea Smolensk si in regiunea Voronej. Incepand cu 2014, NATO a trimis forte suplimentare in Polonia, in tarile baltice si altor tari aflate in apropierea frontierei rusesti. Potrivit Aliantei, aceste suplimentari erau necesare pentru a asigura statele membre din Europa de Est de sprijin in fata agresiunii ruse. Aceasta, in viziunea occidentala, s-a ilustrat, spre exemplu, in Crimeea, regiune care, in urma unui referendum ce a avut loc in 2014, a fost anexata Rusiei, o anexare calificata de Kiev si aliatii sau drept una ”ilegala”, care a fost obtinuta prin forta militara. Moscova a respins aceste acuzatii, estimand ca Alianta Nord-Atlantica profita de criza politica din Ucraina pentru a-si ”justifica existenta”, mizand pe cartea obisnuitei ”amenintari ruse”. In timpul unei reuniuni la nivel inalt in cadrul ministerului rus al Apararii, Serghei Soigu a mai spus ca Rusia si-a intensificat antrenamentele militare si productia de material militar de varf pentru a raspunde ”amenintarii ” NATO.

Seful Pentagonului: Ne vom apara aliatii

Anterior declaratiilor lui Soigu, secretarul american al Apararii, Ashton Carter, a declarat, marti, la Stuttgart, ca NATO mentine ”portile deschise Rusiei” dar ca nu va ezita sa-si ”apere aliatii” in caz de ”agresiuni ” rusesti, informeaza RTBF. Alianta Nord-Atlantica lasa deschisa Rusiei caile pentru o cooperare in fata provocarilor de securitate din lume, daca Moscova abandoneaza atitudinea sa martiala, a indicat seful Pentagonului, in cadrul ceremoniei de schimbare a comandamentului fortelor Aliantei in Europa. ”Kremlin trebuie sa decida. Noi nu dorim un alt Razboi Rece si cu atat mai putin un razboi fierbinte. Nu incercam sa facem din Rusia un dusman”, a insistat Ashton Carter, la ceremonia de investire a generalului Curtis Scaparrotti in functia de comandant al fortelor NATO in Europa. ”Dar sa nu va inselati: ne vom apara aliatii, ordinea internationala bazata pe reguli”, a spus Carter. Anterior, generalul Curtis Scaparrotti era comandantul trupelor americane in Coreea de Sud, si il va inlocui la comanda pe generalul Philip Breedlove, care se afla in fuunctia de comandant al trupelor NATO in Europa din 2013. Scaparrotti va trebui sa gestioneze dificilele relatii dintre NATO si Moscova, ilustrate recent de mai multe incidente clasificate de americani drept ”periculoase” in Marea Baltica, ce au avut loc intre nave sau avioane rusesti si americane.

Israel va avea un reprezentant oficial si permanent la NATO

NATO a decis sa acccepte prezenta unui reprezentant oficial si permanent al Israelului, caruia ii va fi acordat un birou permanent in cartierul general din Bruxelles, a anuntat ieri , ministrul israelian de Exerne, Benjamin Netanyahu, in mod egal si premierul tarii, informeaza RTBF. Anuntul intevine dupa ”eforturi diplomatice indelungi” din partea Israelului, care profita la ora actuala de o cooperare militara in numeroase domenii dar nu este membru al Aliantei Nord-Atlantice. ”O etapa importanta pentru securitatea Israelului”, a estimat Netanyahu. Anumite tari NATO s-au opus in trecut cu privire la tentativele de strangere a legaturilor cu Israel, estimand ca aceasta ar putea atinge relatiile cu tarile arabo-musulmane.

author avatar
National
175 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger