AcasăNewsRusii au atacat Casa Alba

Rusii au atacat Casa Alba

Relatiile dintre SUA si Federatia Rusa nu au sanse de imbunatatire. Rusii nu pierd nicio ocazie „sa hartuiasca” Administratia Obama, iar atacurile lor nu sunt din cele ce nu necesita „raspuns adecvat”.

Si Coreea de Nord viseaza sa atace Casa Alba, conform filmelor de propaganda

Reteaua informatica a Casei Albe a fost tinta unui atac cibernetic semnificativ, care a creat probleme timp de aproximativ doua saptamani.

Atentionati de un aliat

Conform Washington Post, care citeaza surse din Administratia Obama, atacul ar fi fost comis de hackeri rusi. Oficialii de la Casa Alba nu comenteaza decat evaziv cu privire la autorii atacului informatic si nici asupra eventualelor date sustrase. „Cu siguranta, numerosi actori considera retelele noastre drept tinte atractive si cauta acces la informatii sensibile ale administratiei. Inca evaluam activitatea respectiva”, a declarat un oficial al Casei Albe. FBI, Secret Service si Agentia de Securitate Nationala sunt implicate intr-o ampla investigatie privind atacul hackerilor. Intruziunea a fost descoperita in urma cu doua-trei saptamani, potrivit surselor. Oficialii americani au fost alertati cu privire la atacul informatic de un aliat. Companiile de securitate au identificat recent campanii de spionaj cibernetic conduse de hackeri rusi care lucreaza pentru Guvern. Printre tinte au figurat NATO, Guvernul ucrainean si companii de securitate americane.

Chinezii si rusii, foarte activi in spionaj cibernetic

Un oficial de la Casa Alba a confirmat ca administratia „a identificat o activitate ingrijoratoare la reteaua EOS”. Sistemul a fost avariat zile la rand, atacul fiind deosebit de puternic. Potrivit lui Michael Rogers, care conduce Comandamentul Cibernetic al Pentagonului „armata are un cadru legal pentru folosirea oricarei arme cibernetice ofensive, cu conditia sa aiba aprobarea presedintelui american si a secretarului Apararii.” „Sper ca se va putea pune in aplicare pe termen lung un ansamblu de norme si reguli care sa ne permita sa avem o definire mai clara a ceea ce este acceptabil in spatiul cibernetic”. Aceste declaratii au fost facute in contextul in care doua rapoarte, publicate marti, au conchis ca Guvernul rus si cel chinez sunt, in mod sigur, in spatele unei vaste retele de spionaj cibernetic impotriva Statelor Unite si Europei.

author avatar
Adina Mutar
3.113 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger