AcasăNewsRusii au ocupat Donetk

Rusii au ocupat Donetk

Petro Porosenko si Vladimir Putin s-au intalnit marti, timp de peste doua ore, in cadrul unui summit regional in capitala Belarusului, asumandu-si „o foaie de parcurs” spre pace in Ucraina.

Presedintele rus a declarat ca va face „totul” pentru incetarea conflictului. Si a facut! A trimis o alta coloana de blindate si a stabilit un cartier general la Donetk.

Blindate rusesti, „ratacite”, din nou, pe frontul ucrainean

Putin vrea sa impuna pacea de pe tancuri

Nici nu s-a uscat cerneala pe foaia de parcurs si autoritatile ucrainene au avertizat ca trupe ruse au intrat in Ucraina si au instalat un cartier general in regiunea separatista Donetk. Armata ucraineana anuntase mai devreme ca o alta coloana ruseasca, formata din peste o suta de tancuri, vehicule blindate, lansatoare multiple de rachete de tip Grad, a fost semnalata pe drumul catre Starobeseve-Telmanove, sud-estul Ucrainei. „Conform informatiilor din teren, cartierul general al unui batalion tactic al fortelor armate ruse a fost instalat la periferia localitatii Pobeda”, a afirmat purtatorul de cuvant al armatei ucrainene, Andrei Lisenko. Pobeda este situata la 48 de kilometri sud-est de bastionul rebel Donetk „Daca si acest grup tactic s-a ratacit ca parasutistii din Divizia 98 a fortelor armate ruse, le putem aminti ca se pot intoarce in Rusia indreptandu-se spre est”, a adaugat Lisenko. Kievul a anuntat luni ca a arestat zece parasutisti militari rusi din cadrul Regimentului 331 al Diviziei 98 Aeropurtate. Moscova a sustinut ca acestia s-au ratacit. Kievul a afirmat, de asemenea, ca elicoptere apartinand armatei rusesti au atacat o pozitie a grancerilor ucraineni mai la nord, omorand patru militari.

Europa, fara gaze la iarna

Ministrii Energiei dn Rusia, Ucraina si Uniunea Europeana vor lansa negocieri asupra problemelor din sectorul energetic, la 6 septembrie. Presedintele rus, Vladimir Putin, a confirmat ca Moscova si Kievul au convenit sa relanseze „dialogul privind problemele din sectorul energetic, incusiv discutiile pe tema gazelor rusesti”. Nu de alta, dar Putin amenintase ca va inchide robinetul gazelor pentru Europa, la iarna.

 

author avatar
Adina Mutar
1.785 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger