AcasăNewsS-a cutremurat pamantul in Vrancea. Seismul s-a produs joi dimineata

S-a cutremurat pamantul in Vrancea. Seismul s-a produs joi dimineata

O noua miscare telurica in Romania, de aceasta data la primele ore ale zilei de joi. A fost vorba despre un seism de intensitate redusa, care s-a produs in Vrancea, o zona cunoscuta pentru activitatea seismica intensa.

Din cate au anuntat specialistii de la Institutul National de Fizica a Pamantului, pe site-ul institutiei, cutremurul s-a produs la ora 5 si 16 minute, la o adancime de 140 de kilometri. Cutremurul cu epicentrul in judetul Vrancea a avut 3.1 grade pe scara Richter si vine la doar o zi dupa ce in Romania s-a produs un alt cutremur. Acesta din urma a fost inregistrat de seismografe miercuri, in jurul pranzului, in judetul Buzau. A fost vorba despre o miscare telurica de 3.6 grade pe Richter, ce a avut loc la o adancime de 144 de kilometri.

De altfel, tot in judetul Buzua s-a produs si cel mai puternic cutremur care s-a inregistrat in tara, de la inceputul anului. Acel seism a avut loc pe 7 ianuarie, a avut 4.1 grade pe Richter, si s-a produs la o adancime de 117 kilometri, din cate precizau, la momentul respectiv, expertii in in domeniu.

sursa foto: jurnaluldebuzau.ro

author avatar
Cristina Stefan
138 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger