AcasăNewsParchetul, sesizat dupa verificari ale Corpului de control al premierului la ELCEN

Parchetul, sesizat dupa verificari ale Corpului de control al premierului la ELCEN

Odata incheiat controlul facut la ELCEN SA, pe langa faptul ca au fost facute publice rezultatele verificarilor facute de catre reprezentantii forului subordonat Guvernului, s-a anuntat si faptul ca a fost sesizat Parchetul General.

Concret, s-a anuntat in prima faza urmatorul aspect: Corpul de control al primului-ministru a efectuat un control la societatea Electrocentrale Bucuresti S.A. (denumita in continuare „ELCEN S.A.’’), avand ca obiectiv verificarea respectarii dispozitiilor legale in legatura cu organizarea si functionarea societatii in perioada 01.01.2009 – 31.12.2014, perioada controlului fiind extinsa pana in anul 2015 cu privire la acte sau operatiuni ale caror consecinte s-au produs ulterior datei de 31.12.2014″.

Pe site-ul Corpului de Control al primului-ministru au fost prezentate si detalii cu privire la motivele pentru care s-a luat hotararea de a fi sesizat Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. Acestea au legatura cu datorii, cu pierderi semnificative, dar si cu cheltuieli cu personalul ELCEN, printre acestea din urma numarandu-se prime- de vacanta ori jubiliare.

Sinteza raportului de control este disponibila AICI.

sursa foto:realitatea.net

author avatar
eNational
106 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger