AcasăNewsS-au aplicat primele limitari de viteza in circulatia trenurilor din aceasta vara,...

S-au aplicat primele limitari de viteza in circulatia trenurilor din aceasta vara, din cauza caldurii

Anumite trenuri ar putea ajunge cu intarziere la destinatie, dupa ce, marti, au fost introduse primele limitari de viteza din aceasta vara. Totul, ca urmare a temperaturilor ridicate inregistrate in cursul zilei de 10 iunie.

Urmare a valorilor mari de temperatura inregistrate la nivelul solului, CFR a decis limitarea vitezei de circulatie, cu 10-50 km/h, a unor trenuri – atat de calatori, cat si de marfa- aflate pe regionalele Timisoara, Brasov si Galati, din sudul tarii.

Conform precizarilor reprezentantilor Companiei, masura, necesara in perioadele caniculare pentru ca traficul feroviar sa se desfasoare in conditii de siguranta, odata ce temperaturile la nivelul sinei depasessc 45 de grade Celsius, a dus la limitari de viteza pe urmatoarele tronsoane feroviare: Regionala CF Timisoara – intre statiile Timisoara Nord – Stamora Moravita (LV (limita de viteza) de 60 km/h); Regionala CF Brasov – intre statiile Teius – Razboieni (LV de 70 km/h); Regionala CF Galati – intre statiile Rm Sarat – Pufesti (LV de 70 km/h), – intre statiile Tecuci – Marasesti (LV de 70 km/h), – intre statiile Tecuci – Liesti (LV de 50 km/h), – intre statiile Pufesti – Adjud (LV de 70 km/h) si intre statiile Adjud – Comanesti (LV de 50 km/h).

Din aceasta caza, trenurile ar putea ajunge la destinatie cu intarzieri de circa 10-20 de minute, in functie de traseul garniturilor, dar si de pana la 30 de minute/tren, in cazul celor care tranziteaza mai multe judete afectate de temperaturile ridicate.

178 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger