AcasăNewsSanctiuni la spitalul din Husi in care a murit o fetita de...

Sanctiuni la spitalul din Husi in care a murit o fetita de patru ani, in urma anchetei Ministerului Sanatatii

O echipa de control a Ministerului Sanatatii, care a facut verificari la unitatea spitaliceasca din Husi in care o fetita de patru ani a murit, zilele trecute, parintii acesteia acuzand faptul ca micutei lor i-a fost facuta o injectie cu antibiotic, fara ca fetita sa fie testata antialergic, a dispus sanctiunile care considera ca se impun in acest caz.

Astfel, din raportul comisiei in cauza, rezulta ca au fost aplicate mai multe amenzi. O sanctiune contraventionala in cuantum de 20 de mii de lei a fost aplicata serviciului Judetean de Ambulanta Vaslui. Insa, potrivit comunicatului MS, tot amenzi au primit si Spitalul Municipal Husi, in valoare de 25.000 de lei, pentru „nerespectarea dispozitiilor legale in vigoare privind procedura de preluare si internare a cazurilor de urgenta”, dar si doi medici si directorul medical al acestei institutii spitalicesti.

Medicul pediatru-sef al departamentului de pediatrie, Floreta Paraschiv Bianu, a fost amendata cu 2.000 de lei, pentru „nerespectarea dispozitiilor legale in vigoare privind procedura de preluare si internare a cazurilor de urgenta”, in timp ce doctorul Gabriela Ababei, medic sef CPU, a primit o amenda de 1.500 lei, pentru „neinformarea in scris a conducerii spitalului de catre medicul sef al UPU sau CPU privind imposibilitatea efectuarii examinarilor minime obligatorii, conform reglementarilor legale in vigoare”.

Totodata, se mentioneaza in documentul citat, directorul medical Dr. Wassouf Emad, a fost amendat cu 1000 lei, „conform art. 5 din HG 857/2011 „Constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 500 lei la 1.000 lei pentru persoanele fizice, …….. angajarea si/sau mentinerea in unitatile care desfasoara activitate de productie si de comercializare a produselor alimentare, de alimentatie publica si colectiva, servicii si productie de apa potabila, precum si servicii de intretinere corporala a personalului fara certificatul de instruire profesionala privind insusirea notiunilor fundamentale de igiena, conform reglementarilor legale in vigoare”.

sursa foto: alba24.ro

177 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger