AcasăNewsSase banci, de acord cu conversia creditelor din franci elvetieni in lei

Sase banci, de acord cu conversia creditelor din franci elvetieni in lei

Bogdan Olteanu a aflat decizia instanței. E definitivă

Nu mai putin de sase banci s-au declarat de acord cu aceasta conversie a creditelor din franci elvetieni in moneda nationala, respectiv in lei. Anuntul a fost facut chiar de catre viceguvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Bogdan Olteanu, care a adaugat ca discutiile  pe aceasta tema nu s-au incheiat.

Bogdan Olteanu

Sperante pentru romanii care au credite, indeosebi pentru cei care au de platit rate in moneda elvetiana, in conditiile in care, in ultimele zile, cotatia francului elvetian a atins valori record in raport cu leul.

Oltean a facut o serie de precizari cu privire la acest subiect, luni seara, in cadrul unei emisiuni difuzate de TVR. „Sunt sase banci care au propus fie conversia creditelor in lei si (…) combinarea acestei conversii in lei cu fie o reducere a sumei datorate fie o reducere a dobanzii platite. Aici mai e loc de discutie intre banci si clienti si cred ca bancile pot sa mai gaseasca resurse pentru a lasa ceva mai mult”, a anuntat viceguvernatorul BNR.

Declaratia a venit la doar o zi de cand peste o mie de oameni, din mai multe orase ale tarii, afiliati „Grupului clientilor cu credite in CHF”, au iesit in strada, in fata Parlamentului, cerand, printre altele, conversia creditelor in valuta – fie ca este vorba despre franci elvetieni, euro sau dolari- in lei.

353 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger