AcasăNewsSase fosti si actuali angajati ai Primariei Craiova, arestati preventiv

Sase fosti si actuali angajati ai Primariei Craiova, arestati preventiv

Magistratii de la Judecatoria Craiova au decis arestarea preventiva, pentru 30 de zile, a sase fosti si actuali angajati ai Primariei Craiova.

Este vorba de angajati sau fosti angajati ai Directiei de Taxe si Impozite din cadrul Primariei Craiova. Suspectii sunt acuzati de fraude informatice, fals intelectual, inselaciune si abuz in serviciu.

Vasilica Bumbac, Georgeta Mitroi si Claudia Bogoi sunt angajate la Serviciul de Recuperare Debite si Executare Silita Persoane Fizice, Elena Munteanu este angajata la Compartimentul Recuperare creante fiscale, Octavian Cojocaru este angajat la Serviciul Constatare si Impunere Persoane Fizice, iar Lucica Pasarica a fost angajata a Serviciului Constatare si Impunere Persoane Fizice.

Magistratii au decis ca alte trei foste angajate ale Directiei de Taxe si Impozite plus o angajata de la Serviciul de Recuperare Debite si Executare Silita Persoane Fizice sa fie plasate in arest la domiciliu, iar alte patru persoane implicate in acest dosar sa fie cercetate in stare de libertate.

Anchetatorii au stabilit ca, in perioada 2007-2014, cele 14 persoane au sters din evidenta fiscala informatizata mai multe debite din amenzi, in baza unor sentinte civile fictive si a unor chitante nereale.

De asemenea, functionarii sunt suspectati ca au acordat nejustificat facilitati fiscale unor persoane care nu aveau dreptul si care nu se incadrau in prevederile legale ori au anulat mai multe chitante prin care au fost incasate taxe judiciare de timbru, pentru a obtine beneficii materiale.

Prejudiciul adus bugetului local este de 650.000 de lei.

author avatar
Cristi Ionita
465 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger