AcasăNewsSase medalii pentru elevii romani la Olimpiada Internationala de Astronomie!

Sase medalii pentru elevii romani la Olimpiada Internationala de Astronomie!

Un nou succes demn de lauda pentru elevii romani, la o competitie internationala. Olimpicii tricolori au reusit performanta de a obtine sase medalii la concursul de Astronomie incheiat recent in Kirghizstan.

O medalie de aur, doua de argint si trei de bronz- acesta este palmaresul reusit de lotul olimpic de astronomie al Romaniei, la editia cu numarul 19 a Olimpiadei Internationale de profil, desfasurata in perioada 12 – 21 octombrie, la Bishkek – Cholpon-Ata.

Tudor Costel Cretu, elev in clasa a IX-a Liceul International de Informatica din Bucuresti, a castigat aurul, in timp ce medaliile de argint au fost cucerite de braileanul Andrei Radu, elev in primul an de liceu, la Colegiul National „Nicolae Balcescu”, si Andrei Catalin Raduc, care invata in clasa a X-a, la Liceul International de Informatica din Bucuresti.

Medaliile de bronz le-au revenit Malinei Rosca, eleva in clasa a IXa la Colegiul National „Horea Closca si Crisan” din Alba Iulia, Andrei Gabriela Jitaru (clasa a X-a la Colegiul National „Petru Rares” din Piatra Neamt) si lui Cosmin Andrei (clasa a IX-a la Liceul International de Informatica din Bucuresti).

La competitia din acest an au participat 80 de concurenti din 16 tari. Mai trebuie spus ca elevii au fost insotiti in Kirghistan de profesorii coordonatori Anca Marian, de la Colegiul National „I.M. Clain, din Blaj, si Dan Onciuc, de la Colegiul National „Petru Rares” din Piatra Neamt,

Sursa foto: proalba.ro

author avatar
Cristina Stefan
227 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger