AcasăNewsSase oficiali FIFA, arestati pentru luare de mita!

Sase oficiali FIFA, arestati pentru luare de mita!

Blatter este lovit din toate partile

Lovitura dura incasata de FIFA, dupa ce politistii elvetieni si agentii FBI au efectuat, miercuri dimineata, mai multe arestari.

Blatter este lovit din toate partile

Oamenii legii au luat cu asalt hotelul Baur au Lac, din Zurich, unde sunt cazati de obicei oficialii FIFA si au ridicat mai multe persoane.

Jeffrey Webb, Eugenio Figueredo, Jack Warner Eduardo Li, Julio Rocha, Costas Takkas, Rafael Esquivel, Jose Maria Marin, Nicolas Leoz, Alejandro Burzaco, Aaron Davidson, Hugo Jinkis si Mariano Jinkis sunt oficialii FIFA implicati in ancheta, dar pana acum doar sase dintre ei au fost arestati.

Oficialii implicati in acest caz sunt acuzati ca au incasat spagi totale de peste 100 de milioane de dolari pentru a atribui Campionatul Mondial de fotbal din 2018 Rusiei si Campionatul Mondial de fotbal din 2022 Qatarului.

Ancheta a produs un adevarat cutremur la nivel inalt, Joseph Blatter, actualul sef FIFA, facand presiuni pentru a anula alegerile pentru sefia FIFA programate vineri.

Blatter ar trebui sa se bata cu printul iordanian Ali Bin Al Hussein pentru sefia FIFA, dar tot mai multe voci anunta posibilitatea ca Blatter sa fie chiar varful icebergului in ancheta demarata de FBI in urma cu cativa ani.

Curtea de Justitie din Elvetia va investiga modul in care Rusia si Qatar au primit gazduirea Campionatelor Mondiale din 2018, respectiv 2022.

author avatar
Cristi Ionita
111 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger