AcasăNewsSchimbare in fruntea "Doi s'un sfert". Seful DIPI, Nicolae Gheorghe, eliberat din...

Schimbare in fruntea „Doi s’un sfert”. Seful DIPI, Nicolae Gheorghe, eliberat din functie

UPDATE: Ministrul Toba a participat, joi, la sediul DIPI, la ceremonia in cadrul careia Rares Vaduva a preluat, oficial, atributiile de sef al Departamentului de Informatii si Protectie Interna.

Cat despre motivele care au dus la schimbarea conducerii asa-numitului „Doi s’un sfert”, MAI anunta urmatoarele: „Ministrul afacerilor interne a propus inlocuirea comenzii D.I.P.I in urma finalizarii evaluarii activitatii Departamentului si pentru sporirea contributiei acestei unitati la atingerea obiectivului prioritar al M.A.I. si al Guvernului, de crestere a gradului de siguranta a cetatenilor”.

–-

La cateva zile de cand, la propunerea ministrului de Interne, premierul Ciolos dadea unda verde schimbarii din functie a sefilor Jandarmeriei Romane si, respectiv, al Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, s-a aflat ca si Departamentul de Informatii si Protectie Interna (DIPI), cunoscut drept „Doi s’un sfert”, structura care face parte, de asemenea, din cadrul Ministerului de Interne, are o noua conducere.

Mai precis, Dacian Ciolos a dispus eliberarea din functia de secretar de stat la DIPI a chestorului Nicolae Gheorghe, si inlocuirea sa cu Rares Vaduva, pana deunazi subsecretar de stat in cadrul institutiei, fost ofiter in cadrul serviciului Roman de Informatii.

De asemenea, tot miercuri, un alt subsecretar de stat din cadrul conducerii serviciului din cadrul Ministerului de Interne a fost inlocuit din functie. Este vorba despre Nelu Zarnica.

Trebuie mentionat si faptul ca deciziile in cauza au fost publicate inca de ziua precedenta in Monitorul Oficial.

Cititi si: Procurorii DNA se muta la „Doi s’un sfert”!

Cutremur! Arhiva secreta a „Doi s’un sfert” ajunge la DNA!

sursa foto: Facebook/Dacian Ciolos

author avatar
Cristina Stefan
470 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger