AcasăNewsSchimbari SURPRIZA la BACALAUREAT 2013 cu doua saptamani inainte de inceperea probelor!

Schimbari SURPRIZA la BACALAUREAT 2013 cu doua saptamani inainte de inceperea probelor!

Ministrul Educatiei a decis, in premiera, ca subiectele pentru examenul de bacaluareat  la limba si literatura romana sa fie diferentiate in functie de profil si de numarul orelor alocate disciplinei.

Absolventii de liceu, care incep examenul de BAC in data de 10 iunie, au parte de o surpriza neasteptata tocmai din partea reprezentantilor Ministerului Educatiei.  Astfel, de exemplu, elevii care au absolvit profilul real sau tehnologic vor avea subiecte mai usoare decat cei de la uman, potrivit realitatea.net.

Prima schimbare se refera chiar la prima proba scrisa, cea la limba si literatura romana. De exemplu, absolventii de uman sau pedagogic vor avea de rezolvat subiecte mai solicitante decat cei de la real sau tehnologic. Explicatia consta in faptul ca, in functie de profil, numarul orelor de romana este diferit.

Tot la limba si literatura romana, cel de-al doilea subiect, care se referea la argumentarea unui text, a fost  exclus, pentru ca, spun reprezentantii ministerului, cerinta era prea ambigua iar elevii nu intelegeau ce trebuie sa faca.

author avatar
Alina Costache
2.912 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger