AcasăNewsScriitorul columbian Gabriel Garcia Márquez a murit

Scriitorul columbian Gabriel Garcia Márquez a murit

Gabriel Garcia Márquez, castigator al premiului Nobel, a murit, joi, la varsta de 87 de ani, dupa ce starea sa de sanatate s-a agravat.

Scriitorul a fost externat pe 8 aprilie dintr-un spital din Ciudad de Mexico, dupa opt zile de tratament impotriva unei infectii pulmonare. Insa, potrivit BBC News a incetat din viata joi.  Gabriel Garcia Márquez s-a retras de cativa ani din viata publica, si a avut rare aparitii la diverse evenimente.

Ultima aparitie publica a lui Gabriel Garcia Marquez a avut loc pe 6 martie, cand scriitorul a aparut la poarta resedintei sale din Ciudad de Mexico, unde locuieste de peste 30 de ani, pentru a-i primi pe jurnalistii veniti in vizita cu ocazia aniversarii sale.

Capodopera lui Gabriel Garcia Márquez este romanul din 1967 „Un veac de singuratate”, ce descrie istoria satului columbian fictiv Macondo. Actiunea se desfasoara pe o perioada de peste o suta de ani si prezinta ascensiunea si prabusirea familiei Buendia. Gabriel García Marquez a primit premiul Nobel pentru literatura in anul 1982.

author avatar
Andra Nesu
291 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger