AcasăNewsSe incinge atmosfera! Primaria din Donetk, ocupata de separatisti

Se incinge atmosfera! Primaria din Donetk, ocupata de separatisti

Drapelul Rusiei este tot mai prezent in estul Ucrainei

In ciuda negocierilor purtate, in ultimele zile, intre reprezentantii Rusiei, Ucrainei si SUA, situatia din Europa de Est ramane una extrem de incinsa.

Drapelul Rusiei este tot mai prezent in estul Ucrainei

La 10 zile dupa ce separatistii pro-rusi au pus stapanire pe sediul administratiei regionale din Donetk, acestia au reusit, miercuri, sa captureze si primaria din Donetk.

20 de barbati inarmati si cu cagule au asaltat primaria din Donetk, miercuri dimineata. Acestia au luat mai multi militari ostatici si sustin ca vor organizarea unui referendum prin care regiunea Donetk sa fie alipita Rusiei.

In plus, incidente violent au loc in mai toate orasele importante din estul Ucrainei. Blindate pline cu soldati inarmati si care poarta steagurile Rusiei defileaza zilnic pe strazile din Kramatorsk si Slaviansk.

Profitand de situatia extrem de incinsa din zona si de precedentele create, deputatii din Transnistria au votat, in unanimitate, o propunere adresata presedintelui rus Vladimir Putin. Cu alte cuvinte, transnistrenii solicita oficial alipirea la Rusia, bazandu-se si pe trupele rusesti deja masate in zona.

author avatar
Cristi Ionita
126 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger