AcasăNewsSe pregateste o noua surpriza neplacuta pentru bucuresteni. 10% din Parcul Izvor...

Se pregateste o noua surpriza neplacuta pentru bucuresteni. 10% din Parcul Izvor dispare!

Reprezentantii Primariei Capitalei pregatesc, pentru 2014, inaugurarea primului tronson din Diametrala Buzesti – Berzei – Uranus si demararea lucrarilor pentru al doilea tronson al deja celebrului traseu.

B365.ro anunta ca primul tronson al Diametralei, cel cuprins intre Piata Victoriei si strada Vasile Parvan, este aproape gata si urmeaza a fi inaugurat cat de curand, dupa ce se vor efectua ultimele lucrari la reteaua de contact pentru tramvaie si troleibuze si la semaforizare.

Tot in 2014 se spera ca vor incepe lucrarile la cel de-al doilea tronson al Diametralei Buzesti – Berzei – Uranus, un tronson ce presupune lucrari de anvergura, dar si pierderea a 10% din Parcul Izvor.

Tronsonul este cuprins intre strada Vasile Parvan si Piata George Cosbuc si presupune inclusiv construirea unui tunel pe sub Dealul Arsenalului. Tunelul va avea 800 de metri lungime, intrarea in subteran se va face de pe strada B. P. Hasdeu, iesirea urmand sa se faca pe strada Uranus.

Pentru realizarea tronsonului, Primaria Capitalei trebuie sa distruga cel putin 5.500 de metri patrati din Parcul Izvor, respectiv sa defriseze cel putin 196 de arbori. Totusi, reprezentantii Primariei dau asigurari ca vor respecta legea si vor planta, in compensare, alti copaci.

Realizarea celui de-al doilea tronson al Diametralei Buzesti – Berzei – Uranus presupune si largirea bulevardelor din perimetrul Palatului Parlamentului, realizarea de noi sensuri giratorii, dar si realizarea unui pasaj subteran la intersectia Bulevardul Tudor Vladimirescu – Calea Rahovei.

Primaria Capitalei va cheltui cel putin 153 de milioane de euro numai pentru realizarea celui de-al doilea tronson din Diametrala care are ca scop crearea unei noi legaturi intre Piata Victoriei si Gara Progresul, respectiv o alternativa la Calea Victoriei si Bulevardul Magheru.

sursa foto: b365.ro

author avatar
Cristi Ionita
580 afisari
Zenville

Ultimele știri

Din aliaţi, duşmani? Nicolae Ciucă a anunţat ce s-ar putea întâmpla între el şi Marcel Ciolacu la alegerile prezidenţiale 2024

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, susține că trebuie găsită cea mai bună soluție pentru problemele actuale din România.Asta ar însemna, conform liderului liberal, inclusiv o...

Vânt puternic în mai multe zone din țară. Avertizare de la ANM – HARTA/Cum va fi vremea în București

Vântul va avea intensificări, vineri, în cea mai mare parte a țării. Rafalele vor fi mai puternice la munte, în zona înaltă. Meteorologii au...
proger