AcasăNewsSef din politia Ialomita, trimis in judecata

Sef din politia Ialomita, trimis in judecata

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie anunta trimiterea in judecata a lui Cornel Tache, sef al Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Ialomita.

Cornel Tache este acuzat de luare de mita, in forma continuata, de trafic de influenta si de complicitate la evaziune fiscala.

In acelasi dosar a fost trimis in judecata, in stare de libertate sub control judiciar, Gheorghe Ungureanu, administrator al S.C. Avimar Fdl S.R.L, acuzat de evaziune fiscala.

Conform procurorilor DNA, in perioada iulie – septembrie 2013, in calitate de sef al Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Ialomita, inculpatul Tache Cornel a primit cu titlu de mita, de la inculpatul Ungureanu Gheorghe, suma de 32.000 de lei pentru a nu-si indeplini atributiile de serviciu, inlesnindu-i totodata acestuia din urma desfasurarea de operatiuni comerciale cu incalcarea normelor fiscale.

Concret, in perioada 2012-2013, inculpatul Ungureanu Gheorghe, in calitate de administrator imputernicit al unor firme, printre care se afla si S.C. Avimar Fdl S.R.L, a omis evidentierea in documentele contabile a tuturor operatiunile comerciale desfasurate si a evidentiat in actele contabile operatiuni fictive de aprovizionare si prestari servicii, cauzand bugetului de stat un prejudiciu in valoare totala de 5.619.099,44 lei.

De asemenea, in cursul anului 2013, in schimbul sumei de 32.000 de lei, inculpatul Tache Cornel i-a promis inculpatului Ungureanu Gheorghe ca isi va folosi influenta asupra lucratorilor de politie din cadrul IPJ Calarasi – Serviciul de Investigare a Fraudelor, astfel incat sa ii determine pe acestia sa solutioneze favorabil omului de afaceri un dosar penal in care acesta era cercetat.

In aceeasi cauza, procurorii anticoruptie au dispus sesizarea instantei de judecata, cu acordul de recunoastere a vinovatiei inculpatului UNGUREANU GHEORGHE, in sarcina caruia s-a retinut savarsirea infractiunii de dare de mita, in forma continuata.

In prezenta aparatorului ales, inculpatul Ungureanu Gheorghe a declarat expres ca recunoaste comiterea faptei retinute in sarcina sa, ca accepta incadrarea juridica pentru care s-a pus in miscare actiunea penala, ca este de acord cu felul si cuantumul pedepsei stabilite, precum si cu forma de executare a acesteia, respectiv:

– 2 ani inchisoare, cu suspendarea sub supraveghere a executarii pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani, cu respectarea urmatoarelor obligatii:

– sa se prezinte la serviciul de probatiune, la datele fixate de acesta;

– sa primeasca vizitele consilierului de probatiune desemnat cu supravegherea sa;

– sa anunte, in prealabil, schimbarea locuintei si orice deplasare care depaseste cinci zile;

– sa comunice schimbarea locului de munca;

– sa comunice informatii si documente de natura a permite controlul mijloacelor sale de existenta;

– sa nu paraseasca teritoriul Romaniei, fara acordul instantei,

– sa presteze o munca neremunerata in folosul comunitatii pe o perioada de 60 de zile lucratoare, in cadrul Primariei in raza careia are stabilit domiciliul sau locuieste in fapt.

Fata de inculpatul PAUN DRAGOS-LAURENTIU, consilier superior la Serviciul Sanatate si Bunastare Animala din cadrul Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Ialomita, la data savarsirii faptei, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de luare de mita, a fost dispusa disjungerea cauzei si continuarea cercetarilor intr-un dosar separat.

In cauza, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurator asupra conturilor bancare apartinand inculpatului Ungureanu Gheorghe si asupra unor sume de bani ridicate de la cei doi inculpati cu ocazia perchezitiilor domiciliare.

In cauza, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii si din partea Directiei Generale Anticoruptie.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Ialomita cu propunere de a se mentine masurile preventive si asiguratorii dispuse in cauza.

author avatar
Cristi Ionita
196 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger