AcasăNewsSefi din Politie, luati la intrebari in cazul "Adrian Sarbu"

Sefi din Politie, luati la intrebari in cazul „Adrian Sarbu”

Intreaga structura a Politiei Capitalei sufera un adevarat soc, dupa ce Adrian Sarbu, patronul Mediafax Group, a fost vazut plimbandu-se nestingherit pe strazile din Bucuresti, desi oficial se afla in arest preventiv.

UPDATE: Cazul afaceristului Adrian Sarbu, care se plimba nestingherit prin oras, desi trebuia sa fie in arest preventiv, a facut, in mod oficial, prima victima. Comisarul-sef Nelu Lupu, adjunctul Politiei Capitalei, va fi inlaturat din functie. Acesta avea in sarcini administrarea arestului, iar Petre Toba, seful Politiei Romane, a decis sa-i respinga cererea lui Nelu Lupu de a ramane in sistem si dupa pensionare. Astfel, de la 1 mai, Nelu Lupu nu va mai fi adjunctul Politiei Capitalei, el urmand sa se pensioneze.

 

Adrian Sarbu a fost arestat preventiv, fiind acuzat de instigare la evaziune fiscala, spalare de bani si instigare la delapidare. A incercat in mai multe randuri sa scape de arest, dar magistratii i-au refuzat solicitarile pe motiv ca i-ar putea influenta pe martorii implicati in dosar.

Aflat in Arestul Central al Politiei Capitalei, Sarbu a primit permisiunea, zilele trecute, sa mearga la un cabinet stomatologic dintr-o zona de lux a Capitalei. Astfel, afaceristul a fost filmat si fotografiat plimbandu-se nestingherit prin cartierul Primaverii si intrand intr-o vila din zona.

Toate bune si frumoase, dar specialistii sustin ca s-a incalcat grav legislatia in vigoare. Concret, Sarbu era supravegheat de un singur politist si avea mainile libere. Desi, in mod normal, ar fi trebuit sa fie supravegheat de doi politisti si sa fie incatusat.

Conducerea Politiei Capitalei s-a sesizat si a demarat o ancheta, urmand ca mai multi oameni ai legii, inclusiv sefi din Politie, sa fie luati la intrebari in legatura cu acest caz.

„La nivelul Politiei Capitalei se efectueaza un control, urmeaza sa se dispuna masurile ce se impun si vom oferi mai multe informatii dupa finalizarea cercetarii”, a fost mesajul transmis de reprezentantii Politiei Capitalei.

author avatar
Cristi Ionita
1.013 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger