AcasăNewsSeful ANAF, atac dur la adresa lui Iohannis: "Domnul presedinte ar trebui...

Seful ANAF, atac dur la adresa lui Iohannis: „Domnul presedinte ar trebui sa stie ca nu am luat bani doar de la covrigarii”

Dupa ce Klaus Iohannis, presedintele Romaniei, s-a declarat nemultumit de modul agresiv in care lucreaza reprezentantii Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, liderii institutiei respective au iesit la atac.

Gelu Diaconu, presedintele ANAF, i-a transmis lui Iohannis un mesaj cat se poate de clar: „Domnul presedinte are dreptate. O tara nu poate functiona fara firme. La fel cum nu poate functiona nici daca evaziunea fiscala este tratata ca pana acum. De cand sunt la conducerea ANAF, combaterea marii evaziuni a fost si este prioritate de gradul zero. Mica evaziune este insa un flagel la fel de periculos, tratat cu seriozitate in orice tara civilizata. Iar ANAF exact asta face. Domnul presedinte ar trebui sa stie ca nu am luat bani doar de la covrigarii. Avem deja aproape un miliard de euro in plus, iar banii respectiv nu provin doar de la covrigarii si florarii. Sunt bani obtinuti din eficientizarea colectarii si combaterea marii evaziuni”.

In alta ordine de idei, presedintele ANAF este optimist si increzator ca lumea isi va schimba impresia fata de modul in care actioneaza inspectorii ANAF.

„Sunt convins ca, nu peste foarte mult timp, cand surplusul de venituri obtinut din combaterea evaziunii va ajuta la relaxarea fiscalitatii, pastrand Romania in tintele de deficit, lumea va intelege ca nu este vorba de nicio exagerare a ANAF, ci de respectarea legii si asigurarea unui mediu concurential onest la absolut toate nivelurile”, a afirmat Gelu Diaconu.

author avatar
Cristi Ionita
438 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger