AcasăNewsSeful Cultului Musulman din Romania, atac dur la Traian Basescu

Seful Cultului Musulman din Romania, atac dur la Traian Basescu

Traian Basescu, fostul presedinte al Romaniei, isi face dusmani acolo unde se astepta mai putin.

Dupa ce a atras atentia ca exista riscul ca tara noastra sa devina „centru al Islamului din Balcani”, Traian Basescu a primit o palma zdravana din partea lui Muurat Iusuf, seful Cultului Musulman din Romania.

Acesta din urma ii recomanda fostului presedinte „sa nu implice Cultul Musulman intr-un conflict politic cu pretext religios”. In plus, Iusuf il acuza pe Traian Basescu de faptul ca „vrea sa divizeze opinia publica”.

Muurat Iusuf da asigurari ca „niciodata in tara noastra nu se va infiinta o universitate teologica musulmana, in conditiile in care nu exista 6.000 de studenti teologi musulmani in Bulgaria, Bosnia si Macedonia, la un loc”.

In plus, Iusuf a tinut sa-i reaminteasca fostului presedinte al Romaniei ca „in cadrul a doua vizite oficiale efectuate in Turcia, in 2011 si 2014, cand l-am insotit, a cazut de acord cu omologul sau sa acorde terenuri in Bucuresti pentru construirea unei moschei si a unui cimitir musulman”.

Iusuf a vrut sa-i aminteasca lui Traian Basescu si faptul ca „eu sunt la fel de bun roman, cetatean loial tarii mele ca si fostul presedinte Basescu. Bunicul meu este erou, cazut pe campul de lupta in slujba patriei in cel de-Al Doilea Razboi Mondial si cei din familia mea au luptat in toate razboaiele pentru apararea si intregirea patriei. De asemenea, in Romania moderna se regasesc in toate structurile de decizie si putere functionari fideli statului, angajati atat in structurile Ministerului Apararii Nationale, cat si ale Ministerului de Interne, in Guvern si Parlament. In acest context, nu inteleg de ce trebuie ca fostul presedinte sa afirme public ca trebuie analizata in CSAT oportunitatea construirii unui edificiu religios musulman”.

author avatar
Cristi Ionita
363 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger