AcasăNewsSeful Metrorex da asigurari: "Metroul din Drumul Taberei, finalizat pana la sfarsitul...

Seful Metrorex da asigurari: „Metroul din Drumul Taberei, finalizat pana la sfarsitul anului viitor”

S-a anunțat programul circulației trenurilor de metrou în perioada Paștelui și în noaptea de Înviere (foto: metrorex.ro)

Catalin Homor, directorul general al Metrorex, a anuntat ca este extrem de increzator in legatura cu cele mai importante proiecte ale institutiei.

(foto: metrorex.ro)

In primul rand, seful Metrorex sustine ca metroul din Drumul Taberei, care reprezinta o investitie de circa 200 de milioane de euro, va fi gata pana la sfarsitul anului viitor.

Este vorba despre tronsonul care va face legatura intre actuala statia de metrou Eroilor si cartierul Drumul Taberei.
Intregul proiect, Drumul Taberei – Pantelimon, ar trebui sa fie gata pana la sfarsitul lui 2019 „daca Ministerul Transporturilor isi asuma creditul de angajament”.

Conform ziarulfinanciar.ro, Homor sustine ca va dura atat de mult finalizarea proiectului Drumul Taberei – Pantelimon pentru ca „lucrarile vor traversa zona centrala a Capitalei, unde apar complicatii”.

Poate cel mai arzator proiect este, insa, linia de metrou care ar trebui sa lege centrul Capitalei si Gara de Nord de Aeroportul Otopeni. Lucrarea este extrem de importanta si trebuie finalizata pana la inceputul lui 2020, pentru ca Romania sa poata gazdui patru meciuri de la Campionatul European de fotbal.

Homor anunta ca „daca dam drumul la licitatie anul acesta, tronsonul va fi gata pana in 2020”. Evident, exista si o conditie: „statul trebuie sa-si asume angajamentul ca va finanta lucrarile”.

author avatar
Cristi Ionita
362 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger