AcasăNewsSerghei Lavrov: ”Nu exista armistitiu ideal”

Serghei Lavrov: ”Nu exista armistitiu ideal”

”La urma urmei, acordul de pace a avut rezultate”, a estimat seful diplomatiei rusesti, denuntand ”pretentiile” lui Porosenko

Armata ucraineana astepta, ieri, ordinul de retragere a armelor grele de pe linia frontului din estul separatist, unde acordul de incetare a focului este ”global respectat”. Kievul declarase ca nu va incepe retragerea inaintea unei  ”respectari totale a armistitiului”, o exigenta ”ridicola”, potrivit ministrului de Externe rus.

”La urma urmei, acordul de pace a avut rezultate”, a estimat seful diplomatiei rusesti, denuntand ”pretentiile” lui Porosenko

Retragerea armelor grele, prevazuta in acordul Minsk 2, semnat in 12 februarie, trebuia sa inceapa duminica, insa Kievul a informat ca nu va pune in practica aceasta decat inaintea unei incetari totale a focului. Separatistii au prezentat, miercuri, presei, ceea ce ei au numit retragerea unor arme grele in apropiere de fieful lor din Donetk, dar observatorii OSCE nu au fost in masura sa confirme daca a fost vorba de o retragere sau doar o deplasare de armament, potrivit Le Monde. Intre timp, ucrainenii au denuntat ”o concentrare de trupe inamice” in apropiere de orasul-port Mariupol, considerat viitoarea tinta strategica a rebelilor.

”Occidentul trebuie sa respecte interesele Rusiei”

In ciuda unei acalmii pe front, occidentalii par putin convinsi de vointa Rusiei in detensionarea conflictului, fluturand amenintarea de noi sanctiuni impotriva Moscovei. ”In spatele acestor apeluri se ascunde reaua vointa a protagonistilor, SUA si Uniunea Europeana, de a incerca punerea in aplicare a ceea ce s-a convenit la Minsk in 12 februarie”, a declarat , ieri, ministrul rus de externe Serghei Lavrov, citat de AFP. ”Toata lumea intelege perfect ca nu exista un armistitiu ideal”, a adaugat Lavrov, amintind ca OSCE a raportat totusi o scadere a intensitatii confruntarilor. ”La urma urmei, armistitiul a avut rezultate”, a spus el, acuzand Kievul ca are ”cerinte ridicole” pentru respectarea totala a incetarii focului inainte sa-si retraga armele grele.

Relatiile intre Moscova si Occident se vor imbunatati daca interesele Rusiei sunt respectate, a declarat, miercuri, si purtatorul de cuvant al lui Vladimir Putin, Dmitri Peskov, intr-un interviu acordat CNN, informeaza sputnik. ”Singurul lucru pe care-l dorim este sa fie respectate, cum este necesar, interesele noastre nationale. Cand acest lucru se va intampla, relatiile noastre vor renaste”, a indicat Peskov. ” In lumina  loviturii de stat militare ilegale care a avut loc la Kiev, in urma cu un an, Rusia a adoptat o pozitie clara, ferma si deschisa . De indata ce aceasta pozitie va fi acceptata si inteleasa, sunt convins ca vom continua cooperarea noastra impotriva provocarilor cu care ne confruntam cu totii „, a declarat Peskov, adaugand ca Rusia nu putea ” trece linia rosie ” in ceea ce priveste respectarea interesele sale nationale .

Soarta Ucrainei, decisa la Moscova inca din 2013?

Potrivit cotidianului Novaia Gazeta, un document confidential de la Kremlin acrediteaza teza destabilizarii Ucrainei. Remis Kremlinului la cateva zile dupa plecarea fostului presedinte ucrainean Victor Ianukovici, documentul prezinta  conturul politicii rusesti dusa in Ucraina, dupa noiembrie 2013: destrabilizarea si impingerea Ucrainei la separatism pentru a obtine un monopol al gazelor, crearea de referendumuri in Crimea si Donbas in vederea autodeterminarii etc. Kremlinul a calificat informatiile ca ”absurditati obisnuite ale acestui ziar”

Politician britanic laburist: Putin este ajutat de extraterestrii

Potrivit politicianului laburist Simon Parkes, extraterestrii il ajuta pe liderul de la Kremlin sa faca fata SUA. Acestia figureaza printre ”consilierii lui Putin”, fiind la originea conflictului din Ucraina si la deterioarea relatiilor intre Moscova si Washington, potrivit sputnik. ”Putin figureaza printre oamenii care beneficiaza de ajutorul consilierilor reptilieni, dar extraterstrii Nordici i-au facut o contraoferta, furnizandu-i tehnologii la fel de eficace precum cele ale SUA”, a spus Parkes. Potrivit acestuia, ”extraterestrii  nordici l-au sfatuit pe Putin sa reziste influentei globale americane”.

author avatar
Tudor Borcea
146 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger