AcasăNewsSOCANT! Evaziune fiscala cu medicamente contrafacute. Bolnavii de cancer primeau apa chioara!

SOCANT! Evaziune fiscala cu medicamente contrafacute. Bolnavii de cancer primeau apa chioara!

Politistii Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, au efectuat nu mai putin de 64 de descinderi, miercuri dimineata.

Au fost luate la puricat domiciliile unor persoane si sediile unor societati comerciale din Bucuresti, Ilfov, Buzau, Iasi, Ialomita, Arges si Olt.

Oamenii legii au verificat 20 de firme specializate in depozitarea si vanzarea de medicamente. Reprezentantii acestor firme sunt acuzati ca s-au sustras de la plata taxelor si impozitelor catre bugetul de stat.

De asemenea, zece dintre suspecti vor fi dusi la audieri pentru ca sunt banuiti ca au pus bazele unui circuit prin care in Romania si alte state comunitare ajungeau medicamente falsificate, respectiv medicamente destinate bolnavilor de cancer si care ar fi continut doar apa, nu si substanta activa care ar fi trebuit sa-i ajute.

Reprezentantii Directiei Generale Antifrauda Fiscala sustin ca in acest dosar vorbim despre un prejudiciu de cel putin trei milioane de euro.

author avatar
Cristi Ionita
380 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger