AcasăNewsSocrul lui Serban Huidu a lasat pe drumuri zeci de oameni

Socrul lui Serban Huidu a lasat pe drumuri zeci de oameni

Fostul senator Matei Vintila a lasat cu ochii in soare zeci de oameni care au muncit pe branci ca sa aiba un acoperis deasupra capului! Dupa ce a incasat sute de mii de euro in avans pentru apartamentele din complexul rezidential „Brancusi” din Drumul Taberei, socrul lui Serban Huidu a decis sa inchida „taraba”. Asa ca a bagat firma in faliment.

Matei Vintila

„National” prezinta detalii incredibile din culisele unei afaceri de sute de mii de euro orchestrata de fostul senator PSD Matei Vintila, care este acuzat ca a escrocat zeci de persoane, falimentand firma care trebuia sa termine cartierul „Brancusi Residence”.

Blocurile ridicate de fostul senator Matei Vintila au ramas neterminate

Lucrarile la proiectul Brancusi Residence, amplasat chiar langa cartierul ANL Brancusi din Drumul Taberei, au inceput in 2008, iar firma lui Vintila, Conimpex Company, anunta constructia a 600 de locuinte in trei etape, in sase blocuri cu zece etaje. 200 de locuinte, cele din prima etapa, au fost finalizate, iar cea de-a doua faza a lucrarilor a inceput, dar nu s-a mai incheiat.

„Cred ca Vintila ne-a dat teapa”

Paula Gandac, sora lui Danila, s-a declarat indignata de faptul ca nu a fost respectat contractul, desi fratele ei a achitat 20.000 de euro

Unul dintre clientii escrocati este Mihai Danila, care a visat ca va sta intr-o garsoniera, in cartierul lui Vintila. In urma cu mai bine de un an, a dat 20.000 de euro avans pentru o locuinta, adica jumatate din pretul acesteia.

Contractul dintre Danila si firma lui Vintila prevede predarea garsonierei la data de 31 decembrie 2011, insa termenul a fost depasit, apoi predarea s-a amanat pentru 31 iulie a.c. Acum, insa, cu o luna inainte de predare, in cartier e o liniste de mormant si nimeni nu se ocupa de finisajele apartamentelor. Ca sa-si poata plati casa, Mihai Danila a plecat sa lucreze in strainatate, de acte ocupandu-se sora lui, Paula Gandac. „Cred ca Matei Vintila ne-a dat teapa. Exista acolo o familie care, nemaiavand unde sa stea, dupa ce a platit pentru proiectul Brancusi, s-a mutat in apartamentul neterminat, si stau acolo ca in pestera”, a declarat femeia, in exclusivitate pentru „National”.

Conimpex Company, falimentara

Socrul lui Huidu a declansat procedura de faliment

In timp ce proprietarii erau amanati de pe o zi pe alta si li se promitea ca apartamentele vor fi finisate si predate la cheie, Matei Vintila declansa procedura de faliment a societatii Conimpex Company. Reporterii nostri au descoperit ca, desi oamenilor li se dau asigurari si acum ca totul va fi bine, firma lui Vintila este declarata falimentara inca din luna februarie. De altfel, fostul senator este tarat prin tribunale de cateva luni de catre creditori, fiind acuzat ca nu si-a respectat obligatiile contractuale.

author avatar
Ela Corbu
4.442 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger