AcasăNewsSomnul ISIS naste monstri in Maroc

Somnul ISIS naste monstri in Maroc

Statul Islamic asteapta comanda pentru lovituri de anvergura in Maroc

Directorul Biroului central de investigatii judiciare al Marocului (BCU), Abdelhak Khiame, a dezvaluit ce planuieste organizatia terorista sunita in aceasta tara.

Statul Islamic asteapta comanda pentru lovituri de anvergura in Maroc

Potrivit lui Abdelhak Khiame, Daesh si-a schimbat strategia in Maroc, cerandu-le combatantilor sa creeze celule teroriste ”in adormire”, pregatite sa puna la cale atentate, la un moment dat. ”Este vorba de celule pentru efectuarea de viitoare operatiuni de anvergura, celule care trebuie create de islamisti sau de membri ISIS in Maroc”, a precizat Khiame, relateaza Sputnik. BCU a fost creat in 2015 pentru combaterea criminalitatii si amenintarilor teroriste, si depinde de Directia generala a supravegherii teritoriului, un serviciu de contraspionaj marocan. Luna aceasta, serviciile marocane au arestat un combatant insarcinat cu crearea de celule in adormire, pentru a comite mai multe atentate teroriste asupra ambasadei ”unei mari puteri straini din Rabat, unui hotel si unui cazinou.

Daesh foloseste explozibili turcesti

Intr-o scrisoare adresata secretarului general al ONU, ambasadorul Rusiei la Natiunile Unite, Vitali Ciurin, a indicat ca mai multe societati turcesti aprovizioneaza ISIS cu substante chimice utilizate pentru fabricarea dispozitivelor explozive artizanale, informeaza Russia Today. Analiza compusilor chimici care faceau parte din amestecurile explozibile utilizate de ISIS in Irak si in Siria, si identificarea ulterioara a fabricantilor, demonstreaza ca au fost produsi in Turcia, sau livrati in aceasta tara fara drept de reexportare, a spus Ciurin. 13 societati turcesti sunt implicate in lantul aprivizionarii ISIS.

author avatar
Tudor Borcea
346 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger