AcasăNewsStatul roman, prejudiciat cu 30 de milioane de euro in scandalul Volkswagen

Statul roman, prejudiciat cu 30 de milioane de euro in scandalul Volkswagen

Reprezentantii Ministerului Mediului anunta ca statul roman a fost prejudiciat cu 30 de milioane de euro in scandalul Volkswagen.

Este vorba despre diferenta rezultate dintre sumele platite in mod real ca taxa de mediu si cele care ar fi trebuit platite in conditiile in care motoarele nu erau modificate gratie acelui soft.

Conform reprezentantilor Ministerului Mediului, „motorizarile Diesel Euro V, de 1,2; 1,6 si 2 litri au fost considerate ca fiind Euro IV”.

Cei de la Ministerul Mediului sustin ca au fost nevoiti sa incadreze motoarele respective la Euro IV dupa ce „autoritatile germane si compania Volkswagen au ignorat cererea autoritatilor romane de a transmite care sunt noxele reale pentru masinile incriminate in acest scandal”.

Conform b1.ro, exista posibilitatea ca statul roman sa se constituie parte civila intr-un proces intentat constructorului auto german, astfel incat cei peste 100.000 de romani care au masini Volkswagen cu probleme sa nu mai fie nevoiti sa achite diferenta.

De asemenea, exista posibilitatea ca, pe intreg parcursul anului viitor, Volkswagen sa recheme in service masinile cu probleme si sa le readuca la standardele europene pe banii producatorului.

author avatar
Cristi Ionita
105 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger