AcasăNewsStudiu KeysFin: Romanii dau cei mai multi bani pe cea mai proasta...

Studiu KeysFin: Romanii dau cei mai multi bani pe cea mai proasta hrana

Un studiu realizat de compania KeysFin arata ca romanii cheltuie o treime din bani pe cea mai proasta hrana din Uniunea Europeana.

Specialistii KeysFin, citati de b1.ro, au realizat studiul pornind de la datele Oficiului European de Statistica Eurostat. Iar concluziile ar trebui sa ne puna pe ganduri.

Romania are a doua cea mai mare taxa pe valoare adaugata la alimente, din Uniunea Europeana, iar romanii ajung sa-si cheltuie chiar si o treime din bani pe alimente, desi consuma alimente de o calitate indoielnica.

Daca in Romania un kilogram de carne de pui costa, in medie, cam patru euro, in Belgia un kilogram de carne de pui costa de 2,5 ori mai mult, respectiv 10 euro. Diferenta se face, insa, la capitolul venituri. Desi cumpara carnea de pui cu de 2,5 ori mai mult decat romanii, belgienii castiga, in medie, cam de opt ori mai multi bani. Salariul mediu este in jur de 200 de euro in Romania si aproximativ 1.600 de euro in Belgia.

In aceste conditii este normal ca belgienii, si nu numai, sa-si permita sa cumpere produse de calitate mai buna si cu mai putini bani.

Alte comparatii demonstreaza situatia alarmanta in care se regaseste tara noastra. In special din cauza TVA-ului, un litru de lapte costa in Romania la fel de mult ca in Franta sau chiar mai mult decat in Germania.

author avatar
Cristi Ionita
316 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger