AcasăNewsTatal copilului gasit mort pe plaja era traficant de persoane

Tatal copilului gasit mort pe plaja era traficant de persoane

Abdallah Kurdi, tatal micutului care si-a pierdut viata pe o plaja din statiunea turca Bodrum din sud-estul Turciei, este acuzat de mai multi refugiati ca a fost complice cu traficantii de persoane.

Versiunea lui Aylan Kurdi cu privire la catastrofa din Mediterana incepe sa fie contrazisa de unii martori

Zainab Abbas, originara din Irak, a declarat pentru Sky News ca Abdallah Kurdi se afla de la inceput la conducerea ambarcatiunii care a plecat din Grecia si se indrepta spre coastele Turciei si i-a fost prezentat drept capitanul navei, lui platindu-i si banii pentru traversare, noteaza Le Point. Femeia  a mai relatat ca Abdallah conducea prea repede si ca pasagerii nu aveau veste de salvare. Dupa momentul naufragiului, cand toti ocupantii ambarcatiunii se aflau in apa, Kurdi a cerut tuturor sa nu spuna ca el se afla la comanda: “Mi-am pierdut deja sotia si copiii, va rog sa nu spuneti nimic la politie”. In egala masura, si Zaibab Abbas si-a pierdut doi copii in timpul traversarii.  Pe de alta parte, in declaratiile facute pentru „The Wall Street Journal”, Abdallah Kurdi si-a mentinut punctul de vedere cu privire la accident, insistand ca el a preluat comanda ambarcatiunii dupa ce capitanul ar fi parasit-o, inainte de naufragiu.

Matusa lui Aylan Kurdi, baietelul sirian care a zguduit lumea cu moartea sa, a dezvaluit care au fost ultimele cuvinte ale baietelului. “Tati, te rog, nu muri” a spus in ultimele clipe de viata baietelul. Copilul de 3 ani si-a implorat tatal sa-l salveze, in timp ce era inghitit de apele Marii Egee, a spus matusa lui. Aylan, fratele lui de 5 ani si mama lor, Rehan, au murit in timp ce incercau sa ajunga in Canada. Trupul micutului a fost adus la malul marii pe o plaja din Turcia.

author avatar
Catalin Dumitrescu
1.805 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger